Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στο δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στο δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδη παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Μελιγγώνης ξεκίνησε τη συνέντευξη θέτοντάς του το εξής ερώτημα:
«Έχω σταχυολογήσει αυτές τις ημέρες κάποιες δηλώσεις που έχετε κάνει σε βάρος του πρωθυπουργού. Τον έχετε χαρακτηρίσει πιο χυδαίο και πολιτικά τοξικό στην Ελλάδα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάπου είπατε σε μια αποστροφή του λόγου σας ότι αυτός δεν μπορεί να γίνει άνθρωπος ή κάπως έτσι, και θέλω πραγματικά να σας ρωτήσω:, σε μία συγκυρία που πολλοί στοχοποιούν τον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνηση για διχαστικό λόγο, αυτός τι λόγος είναι; Δεν είναι διχαστικός;

Ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε:

Ας τα πάρουμε λίγο με τη σειρά, πριν απαντήσω σε αυτό θα ήθελα απαντήσω στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την κα Καρακώστα, η οποία είπε πως τώρα που βρήκαμε την Ελλάδα των νοικοκυραίων, μαζέψαμε τα οικονομικά του κράτους, μαζέψαμε τα λεφτά και τώρα βγήκαμε από το μνημόνιο. Αυτό είναι τελείως ψευδές. Ο λόγος που υπάρχει ένα τεράστιο υπερπλεόνασμα είναι η υπερβολική φορολόγηση. Επί ΣΥΡΙΖΑ  ο ΦΠΑ έγινε από 13% στο 24%, η προκαταβολή του φόρου από 50% στο 100% για τις επιχειρήσεις, η φορολογία πήγε από 25% στο 29%, ανέβηκε ο φόρος εισοδήματος, μειώθηκε το αφορολόγητο στα 8.600 ευρώ και πάει για τα 5.600.

Άρα το μεγάλο υπερπλεόνασμα δεν ήρθε επειδή έγινε ένα μεγάλο νοικοκύρεμα στο κράτος. Ήρθε και προέρχεται από την άγρια υπερφορολόγηση που μας έχει πλήξει όλους συν τον ΕΦΚΑ, ο οποίος μας έχει γδάρει. Αν κάποιος δουλέψει στην Ελλάδα και βγάλει 30.000 ευρώ κέρδος από μία επιχείρηση θα του πάρει το κράτος επί Τσίπρα 9.000 φόρο, 9.000 προκαταβολή και 9.000 ΕΦΚΑ. Και καλείται να ζήσει από τις 30.000 που θα έχει βγάλει κέρδος με λιγότερο από 300 ευρώ το μήνα. Αυτό δεν είναι κανένα νοικοκύρεμα, ούτε η Ελλάδα των νοικοκυραίων.

Αυτό είναι ένα άγριο γδάρσιμο από το οποίο προήλθε το υπερπλεόνασμα ένα μικρό κλάσμα του οποίου πάνε να δώσουν τώρα, όπως κάνουν εδώ και δύο χρόνια. Ο Τσίπρας εξελέγη με σημαία τη Λίστα Λαγκάρντ, και την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και διάφορα  ωραία που έλεγαν τότε καραμπουζουκλίδικα. Από όλα αυτά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Από τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Μπρόργερ δεν πήραν τίποτα. Τίποτα αξιόλογο τουλάχιστον. Και από την πάταξη του λαθρεμπορίου δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ως προς το νοικοκύρεμα του κράτους δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ως προς την υπερφορολόγηση φόρων και εισφορών έχει γίνει ο χαμός. Και από εκεί προέκυψε το υπερπλεόνασμα. Από τους δικούς μας μεγάλους φόρους.

Ο Γιώργος Μελιγγώνης είπε στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι, στα νούμερα, αυτό που λέτε δεν βγαίνει. Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά έχει υπολογιστεί περίπου στα 160 εκατομμύρια και έχω 5την αίσθηση ότι πριν από το 2015 μπορεί το αφορολόγητο να ήταν 10.000 και όχι 8.500, αλλά και εισφορά αλληλεγγύης υπήρχε, και τέλος επιτηδεύματος, και οι φορολογικοί συντελεστές ήταν υψηλοί.

Ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε πως: την εισφορά αλληλεγγύης την είχα ξεχάσει. Ο κύριος Τσίπρας την παρέλαβε με ψηφισμένη μείον 30% από τον Αντώνη Σαμαρά, και την ξαναπήγε συν 30%. Το φόρο στα καύσιμα τον βρήκε μείον 30% τον πήγε συν 30%. Αυτά δεν είχαν γίνει μονομερώς. Είχαν γίνει σε συμφωνία με την τρόικα, είχε εγκριθεί και ο προϋπολογισμός του κράτους για το επόμενο έτος.

Το μόνο που δεν είχε κλείσει από την Πέμπτη αξιολόγηση, με το περίφημο mail Χαρδούβελη, τότε μας ζητούσε η τρόικα1 ,5 δις επιπλέον μέτρα. Και τότε η κυβέρνηση Σαμαρά δεν δέχτηκε να πάρει αυτά τα μέτρα.  Πήγαμε σε εκλογές και ήρθε ο κ. Τσίπρας και πήρε 15 δις επιπλέον μέτρα. Δέκα φορές παραπάνω. Αυτό το λέω για να ξέρουμε τι έγινε στην Ελλάδα. Άρα δεν υπάρχει κάποια εικόνα νοικοκυρέματος του κράτους. Υπάρχει εικόνα πολλή μεγάλης φορολόγησης. Αυτό είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί. Ακόμα και ο κύριος Τσακαλώτος είπε ότι ψάχνουμε να βρούμε έναν τρόπο να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη.

Ο Γιώργος Μελιγγώνης του απάντησε πως το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών λένε ότι πληρώνουν χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές από ότι πλήρωναν. Ούτε αυτό αμφισβητείται.

Ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε πως : αυτό που λέτε ισχύει. Αυτοί που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα έρχεται χαμηλότερος ο ΕΦΚΑ. Αυτό όμως αντιπαλεύεται σε όσους είναι πάνω από το όριο που βάζει ο ΕΦΚΑ. Είναι πέντε φορές παραπάνω, άρα στην ουσία, κάποιος που έχει πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, πληρώνει σε σχέση με το παρελθόν 19 φορές περισσότερη ασφαλιστική εισφορά. Αυτό δεν είναι δίκαιο, είναι γδάρσιμο. Ήρθε ο Τσίπρας και τους έγδαρε. Πήρε το δέρμα τους και το περιφέρει στας Ευρώπας.

Τον τόνο της ενότητας ή του διχασμού σε ένα κράτος το δίνει πάντα ο επικεφαλής. Είχα βγει προχθές στον κύριο Σκουρή, εκεί που έγινε η όλη φασαρία με τον Κώστα Πουλακίδα, και αποκαλώ τον Τσίπρα τοξικό.  Αν έβγαινε ο Τσίπρας την άλλη μέρα στο διάγγελμα στην Ιθάκη και έβγαινε ενωτικός και έλεγε, 8χρόνια και εμείς είπαμε μια κουβέντα παραπάνω, αλλά τελικά τώρα καταφέραμε και βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο, και να πιστώσω όσα έκανε ο Παπανδρέου που τον κατηγορήσαμε, και τον Αντώνη Σαμαρά που τον κατηγορήσαμε, και τον Παπαδήμο που κατηγορήσαμε θα φαινόμουν εγώ αμέσως μετά στην κοινή γνώμη «ρε τον Γεωργιάδη, δείτε τον, ο οποίος έβριζε τον Τσίπρα και αυ6τός είναι τόσο καλό παιδί».

Θα δικαιωνόταν ο Πουλακίδας που έλεγε χθες στον Κωστή Χατζηδάκη «αυτήν την ώρα πρέπει οι δυνάμεις να πάνε ενωμένες μπροστά. Είναι σωστό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να βγαίνει διχαστικά; Δεν έγινε αυτό όμως.
Πήγε ο Τσίπρας στην Ιθάκη και με δικαίωσε σε λιγότερο από 24 ώρες Και αυτοί του κεντρώου χώρου  οι οποίοι ενοχλήθηκαν από τους υψηλούς μου τόνους την προηγούμενη ημέρα, την επόμενη παίρναν τηλέφωνο και μου έδιναν συγχαρητήρια. Γιατί πήγε και έβρισε τον Παπαδήμο και τον Στουρνάρα. Από όλη την ιστορία του μνημονίου ποιον επέλεξε να στοχοποιήσει ο κ. Τσίπρας;

Τον άνθρωπο που άφησε τη δουλειά του, και καλοπληρωμένη δουλειά, έγινε έξι μήνες πρωθυπουργός γιατί το ζήτησε η Ελλάδα, δεν ανακατεύτηκε ξανά στην πολιτική έκτοτε υπέγραψε το PSI με το οποίο μας διέγραψαν 107 δισεκατομμύρια και έφαγε και μία βόμβα και παραλίγο να πεθάνει.  Αυτόν τον άνθρωπο αποφάσισε να στοχοποιήσει ο Τσίπρας.
Ο Γιώργος Μελιγγώνης σχολίασε πως: κύριε αντιπρόεδρε, συγγνώμη, , αλλά η Ελλάδα του έκανε την τιμή να του ζητήσει να γίνει πρωθυπουργός. Δεν είναι δυνατόν, όταν μιλάμε για την πρωθυπουργία της χώρας να λέμε για την καλοπληρωμένη δουλειά του. Αλίμονο…

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: γιατί; Υποχρεωμένος ήταν; Ανέλαβε την πρωθυπουργία γιατί το ζήτησε η Βουλή και έφαγε και βόμβα και παραλίγο να πεθάνει. Και ποιο είναι το ευχαριστώ του Τσίπρα; Να τον υβρίζει την ημέρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο.

Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία. Δεν είναι άμεση. Αν αύριο η Βουλή αποφασίσει να βγάλει από πρωθυπουργό τον Τσίπρα και να βάλει τον Δραγασάκη για παράδειγμα, αυτός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αυτό είναι το πολίτευμα μας. Εμείς δεν εκλέγουμε πρωθυπουργό στις εκλογές. Εμείς εκλέγουμε  Βουλή. Άρα ο κ. Παπαδήμος ήταν ένας απολύτως νόμιμος πρωθυπουργός, δημοκρατικά εκλεγμένος, από μία δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή. Τι συζητάμε τώρα;
Εάν έβγαινε ο Τσίπρας ενωτικός χθες θα δικαιωνόταν ο Πουλακίδας και θα φαινόταν offside ο Γεωργιάδης. Έτσι όπως βγήκε ο Τσίπρας, είπαν ακόμη και οι Κεντρώοι « Γεωργιάδη, πόσο δίκιο είχες».

Τώρα που μιλάμε στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Κόντε δεν έχει εκλεγεί. Τα κόμματα που ψήφισε ο ελληνικός λαός επέλεξαν για πρωθυπουργό τον Κόντε. Έχετε ακούσει έναν Ιταλό να λέει ότι δεν είναι δημοκρατικό αυτό; Αυτά είναι πρωτόλεια στις δημοκρατίες. Έχουν λυθεί στην Ευρώπη αιώνες.

Με αυτά τα επιχειρήματα τρελάναν τον Ελληνικό λαό. Του έλεγαν ότι είμαστε γερμανοτσολιάδες, ότι ψηφίζουμε μνημόνια, ότι με το αγγλικό δίκαιο πάμε να ξεπουλήσουμε την Ελλάδα. Θυμάστε τι γινόταν στην Ελλάδα για το αγγλικό δίκαιο; Όταν ψήφιζε ο Παπαδήμος αγγλικό δίκαιο ήταν Γερμανοτσολιάς, όταν ψήφιζε ο Τσίπρας και ο Καμμένος αγγλικό δίκαιο ήταν Κυριακή… Το μεγάλο γεγονός της εβδομάδα είναι το βίντεο που έβγαλε η Καθημερινή, που αποδεικνύει ότι την ώρα που έκαναν τη συνέντευξη Τύπου και μιλούσαν για τους δήθεν δορυφόρους, ξέρανε πω ς είχε ξεκινήσει η φωτιά.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340552-O-Antiproedros-tes-Neas-Demokratias-Adonis-Georgiades-sto-deltio-eideseon-toy-Kontra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...