Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα ιστορικά Άγραφα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα ιστορικά Άγραφα
Ανεπίσημη επίσκεψη στα ιστορικά Άγραφα πραγματοποίησε, χθες Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε για ένα τριήμερο στην Δυτική Ευρυτανία.
Ο Μακαριότατος έφτασε την Κυριακή το απόγευμα στην Ανατολική Φραγκίστα, γενέτειρα του Πρωθυπουργού Γεωργίου Καφαντάρη, όπου φιλοξενούμενος από τον π. Θ. Χρυσικό, πρώην συνεργάτη του, διέμεινε στον ξακουστό ξενώνα ΚΟΝΑΚΙ, του Κώστα Κωστόπουλου. Ο κ. Ιερώνυμος επισκέπτεται για 6η χρονιά την Ευρυτανία και ειδικά την Ανατ. Φραγκίστα για ολιγοήμερη ξεκούραση.

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 28 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τον Επιχώριο Επίσκοπο, Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της περιοχής, τον π. Θωμά Χρυσικό και τον π. Λάμπρο Ανδρεάκη και την πρώην Αναπληρώτρια Δημάρχου των Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, έφυγαν για τα ιστορικά Άγραφα και πιο συγκεκριμένα την περιοχή των Βραγγιανών, όπου βρίσκεται η πάλαι ποτέ, φημισμένη Σχολή του Γένους.
Εκεί έγιναν δεκτοί από το νέο Δήμαρχο Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή και τους συνεργάτες του Βαγγέλη Κατσιφό, Γιώργο Κίτσιο, τους ιερείς της περιοχής και από πολλούς κατοίκους.

Μετά το προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή, ο Μακαριότατος με την συνοδεία του επισκέφτηκαν και προσκύνησαν στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Στάνας και το μεσημέρι γευμάτισαν σε ταβέρνα των Αγράφων.
Αργά το απόγευμα ο κ.κ. Ιερώνυμος ευλόγησε τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης και την επομένη αναχώρησε για την Αθήνα.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...