Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τέλεσε την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τέλεσε την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού
Μέσα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον της κοινότητας Πέρα Πεδί, στο αγρόκτημα της ΚΕΟ, την Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014, το εσπέρας τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου.

Εκτός από τα μέλη της διεύθυνσης και του προσωπικού της εταιρείας ΚΕΟ, παρέστησαν αρκετοί πιστοί από το Πέρα Πεδί και από τις άλλες γύρω κοινότητες. Επίσης παρέστη στον Εσπερινό η Έπαρχος Λεμεσού, κ. Κρίστια Ροδοσθένους.

Ο Μακαριώτατος, στο τέλος του Εσπερινού μίλησε για το νόημα του πανίερου γεγονότος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο όρος Θαβώρ. Αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της χαράς και της ευλογίας που έζησαν οι πρόκριτοι των Αποστόλων Πέτρος, Ιάκωβος και Ιωάννης ολίγον προ του πάθους και της Αναστάσεως του Κυρίου. Υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος ότι αυτή τη χαρά και αυτή την ευλογία καλούμαστε να ζήσουμε όλοι μας οι Χριστιανοί.

Ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη, 6 Αυγούστου, ο Μακαριώτατος λειτούργησε και κήρυξε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην κοινότητα Αυδήμου.

Να σημειωθεί ότι στην κοινότητα Αυδήμου ζουν αρκετοί πρόσφυγες από τις τουρκοκρατούμενες κοινότητες της Καρπασίας και της Κερύνειας.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...