Ο Βαρουφάκης θα ήθελε να ήταν καγκελάριος της Γερμανίας – Δείτε τι θα έκανε

Ο Βαρουφάκης θα ήθελε να ήταν καγκελάριος της Γερμανίας - Δείτε τι θα έκανε

Οχτώ μήνες ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική ο Γιάνης Βαρουφάκης, ως υπουργός και βουλευτής, αλλά φαίνεται πως νιώθει έτοιμος για… μεγάλα πράγματα.

Ετσι, αποκάλυψε ότι θα ήθελε να είναι Καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, όταν τον ρώτησαν ποια δουλειά θα έκανε, αν μπορούσε να επιλέξει όποια ήθελε στην Ευρώπη.

«Εννοείται πως θα ήθελα να ήμουν Καγκελάριος της Γερμανίας. Θα έπρεπε να φρεσκάρω τα γερμανικά μου», είπε ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέδριο των Financial Times. Μάλιστα, εξήγησε τι θα έκανε κιόλας, αν αναλάμβανε το σημαντικότερο ίσως πολιτικό πόστο στην Ευρώπη.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι θα θέσπιζε ένα πλάνο τεσσάρων σημείων, για την ενίσχυση της οικονομίας της ευρωζώνης. Αυτό, σύμφωνα με το Business Insider, θα περιελάμβανε ένα ταμείο φτώχειας, το οποίο θα υποστηριζόταν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ στα σχέδιά του θα ήταν να κάνει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να «ξεχυθεί» σε επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια, τεχνολογικές start-ups και επιχειρήσεις του μέλλοντος.

Στο ίδιο συνέδριο, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλεσε τον Φρανσουά Ολάντ «αποκύημα της συλλογικής μας φαντασίας», ενώ μιλώντας στο Business Insider είπε ότι «θα έμπαινα στον πειρασμό για να ψηφίσω για το Brexit, αλλά δεν θα το έκανα», αν είχε το δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στο 2016.

Παράλληλα, σημείωσε οπως γραφει το iefimerida .gr ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα αποτύχει να επαναδιαπραγματευεί το ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη, καθώς επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Ανγκελα Μέρκελ. «Πιστεύω σε μία καμπάνια πολιτικής ανυπακοής, αλλά εντός της ΕΕ. Νομίζω ότι ο Ρέντσι θέλει να το κάνει αυτό. Ο Κάμερον θα αποτύχει αν δεν εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμαχία», εξήγησε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...