Ο Βραζιλιάνος Ντόναλντ Τραμπ που ελπίζει να γίνει πρόεδρος στη χώρα του

Ο Βραζιλιάνος Ντόναλντ Τραμπ που ελπίζει να γίνει πρόεδρος στη χώρα του

Τραμπ

Είναι κατά των ομοφυλόφιλων, υπέρ της οπλοφορίας και προειδοποιεί ότι η Κίνα καταλαμβάνει την Βραζιλία. Έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας, ο δεξιός βουλευτής Ζαΐ Μπολσονάρο είναι δεύτερος στις δημοσκοπήσεις.  

 Ο Μπολσονάρο, ένας 62χρονος πρώην αλεξιπτωτιστής, δεν υποστηρίζεται από κάποιο μεγάλο κόμμα αλλά ελπίζει να μιμηθεί την απρόσμενη άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ, στην Αμερικανική προεδρία, με την υποστήριξη αγανακτισμένων, με την κακή διακυβέρνηση και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, Βραζιλιάνων.

 «Ο Τραμπ αντιμετώπιζε τις ίδιες επιθέσεις που αντιμετωπίζω, ότι ήταν ομοφοβικός, φασίστας, ρατσιστής, ναζί, αλλά ο λαός πίστεψε στο πρόγραμμά του και εγώ τον επευφημούσα», δήλωσε ο Μπολσονάρο σε συνέντευξη που έδωσε αυτή την εβδομάδα στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters στο γραφείο του στην Μπραζίλια, ενώ από πίσω του ήταν τα πορτρέτα 5 στρατιωτικών προέδρων από τη δικτατορία της Βραζιλίας του 1965 μέχρι το 1985.

 Βουλευτής με 7 θητείες στο ενεργητικό του, ο Μπολσονάρο αναδύεται ως ο υποψήφιος κατά της διαφθοράς για τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2018 που αντιπροσωπεύει το δόγμα «νόμος και τάξη». Οι πολιτικές «μετοχές» του ανεβαίνουν μετά από την αύξηση βίαιων εγκλημάτων και το χειρότερο σκάνδαλο διαφθοράς στη Βραζιλία στο οποίο εμπλέκεται μεγάλη μερίδα του πολιτικού κατεστημένου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τέμερ.

 Ο Μπολσονάρο επίσης υπερασπίζεται τον εαυτό του σε δικαστήριο μετά από κατηγορία που κατέληξε σε καταδίκη και τώρα είναι στο στάδιο της έφεσης για το αδίκημα της παρακίνησης σε βία, όταν είπε σε γυναίκα βουλευτή, «δεν θα σε βίαζα, γιατί δεν το αξίζεις».

 Επίσης, ο Βραζιλιάνος βουλευτής θέλει να κάνει καλύτερες τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον και συγκεκριμένα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ειδικότερα θέλει να κάνει τις ΗΠΑ τον υπ’ αριθμό ένα εμπορικό συνέταιρο της Βραζιλίας, μια θέση που έχασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την Κίνα το 2009.

 «Η Κίνα καταλαμβάνει τη Βραζιλία και αυτό είναι ανησυχητικό. Επενδύουν στις εξορύξεις, τη γεωργία, την ενέργεια, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια», δήλωσε ο Μπολσονάρο, υποσχόμενος ότι θα περιορίσει Κινέζους επενδυτές να αγοράζουν Βραζιλιάνικες εταιρίες.

 Ενδεικτικά είναι τα λόγια ενός 18χρονου Μάρκος, φοιτητή από την πολιτεία Γκοϊάς, που όταν ρωτήθηκε για τον ανερχόμενο πολιτικό είπε, «Θέλω μια φωτογραφία. Είναι ο μόνος πολιτικός που δεν έχει κλέψει».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303076-O-Brazilianos-Ntonalnt-Tramp-poy-elpizei-na-ginei-proedros-ste-chora-toy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...