Ο Γέρακας στο έλεος των Ρομά και η αστυνομία… θεατής!

Ο Γέρακας στο έλεος των Ρομά και η αστυνομία… θεατής!

ΕΛΑΣ

Τι καταγγέλουν οι κάτοικοι στο kontranews.gr

Άγριος καβγάς μεταξύ οικογενειών Ρομά, που οδήγησε σε μεταξύ τους συμπλοκή με έντονο υβρεολόγιο και αισχρούς χαρακτηρισμούς που για ακόμα μια φορά αναστάτωσαν όλη τη γύρω περιοχή, σημειώθηκε χτες Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου γύρω στις 22.30, επί των οδών Χρυσανθέμων και Φοινικιάς στον Γέρακα.

Το συμβάν έλαβε χώρα ακριβώς εκεί που πριν από περίπου δέκα ημέρες σημειώθηκαν απανωτές εκρήξεις, γεγονός που έχει προβληματίσει όλη την τοπική κοινωνία, η οποία και αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος που η αστυνομία δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, παρά τα σχεδόν καθημερινά επεισόδια.

Το σκηνικό, γνώριμο πλέον στους κατοίκους της περιοχής Γαργηττός ΙΙ στον Γέρακα…

Με το έτσι θέλω συγκεντρώθηκαν έξω από κατοικία Ρομά αυτοκίνητα και φορτηγά που έκοψαν την κυκλοφορία των δρόμων. Φωνές, ύβρεις, αισχρολογίες, βιαιότητες και απειλές από τους Ρομά προς κάθε οικογένεια που διαμαρτυρήθηκε για όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, φοβούμενοι μήπως θρηνήσουμε θύματα.

Αυτό δε που αξίζει να τονιστεί είναι και η στάση της αστυνομίας… Περιπολικό που έφτασε για να ελέγξει την κατάσταση, δεν τόλμησε, όχι μόνο να παρέμβει αλλά οι δυο αστυνομικοί δεν κατέβηκαν καν από το περιπολικό. Ξεκαθάρισαν μάλιστα ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα και ότι… φοβούνται να παρέμβουν! Μάλιστα, οι Ρομά άρχισαν να κοροϊδεύουν τους αστυνομικούς και να τους προκαλούν να τους συλλάβουν. Και το καλύτερο είναι ότι οι Ρομά άρχισαν να απειλούν ότι θα  κάψουν και σπίτια, έλεγαν και τα ονόματά  τους… Η αστυνομία τούς έκανε μια απλή επίπληξη, μέσα από το περιπολικό και όπου φύγει φύγει…

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι κάτοικοι στο kontranews.gr, «η κατάσταση χειροτερεύει και αν δε θέλουμε να γίνουμε Μενίδι και να θρηνήσουμε κι άλλα αθώα θύματα, θα πρέπει οι Αρχές να βάλουν τάξη και να σταματήσουν να κωφεύουν. Να μη γίνει ο Γέρακας άντρο παρανομίας. Να μην αφήσουμε άλλο να εκτίθενται σε καθημερινό κίνδυνο τα παιδιά μας».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/301596-O-Gerakas-sto-eleos-ton-Roma-kai-e-astynomia-theates ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...