Ο Γιάννης Σύψας για τα όσα εκτιλύχθηκαν στην ποιότητα ζωής.

Στα δύο χρόνια της έως σήμερα θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά και ως αντιδήμαρχος, έχω δώσει επανειλημμένως τα διαπιστευτήριά μου σχετικά με τον τρόπο και τη φιλοσοφία που θέλω να πορεύομαι. Παρ’ ότι μάλιστα έγινε αρκετές φορές μάρτυρας σκληρών πολιτικών αντιπαραθέσεων ουδέποτε έως σήμερα ενεπλάκη σε αυτές, συνειδητά, επιθυμώντας τη διατήρηση των χαμηλών τόνων.
Τα όσα συνέβησαν όμως κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προηγούμενη εβδομάδα, και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε από συναδέλφους μου να μπει φρένο στις προσπάθειες του Δήμου για κάτι το …αρκετά παραπάνω από τα συνηθισμένα, ζητώ συγγνώμη αλλά με ξεπέρασε. Ο Δήμος Ναυπακτίας τα τελευταία δύο χρόνια έχει διοργανώσει, κατά κοινή ομολογία, την καλύτερη εμποροπανήγυρη από κάθε άλλη φορά. Η αναβάθμιση των υποδομών αποτελεί το πρώτο βήμα στο οποίο επενδύσαμε και η συνέχεια έπεται. Με τις παραλείψεις που πάντα υπάρχουν, και που με ανοιχτά αυτιά τις διορθώνουμε, αλλά και ζήλο για το ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, φέτος αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά, εκμεταλλευόμενοι όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται.
Αποφασίσαμε λοιπόν να διοργανώσουμε μία εναλλακτική τουριστική έκθεση στα μέσα Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Στην έρευνα που έχουμε κάνει έως σήμερα τα δείγματα που έχουμε λάβει για τη συμμετοχή δήμων της χώρας, αλλά και φορέων του τουρισμού τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, ξεπερνούν και τις καλύτερες προσδοκίες μας.
Μπροστά σε αυτό το μεγάλο βήμα για τη Ναυπακτία λοιπόν, και ενώ περιμέναμε τη συστράτευση του συνόλου των δυνάμεων της περιοχής, όπως ορίζει η λογική, αντί για χείρα βοηθείας κάποια επέλεξαν να υψώσουν εμπόδια. Προς απάντηση των αιτιάσεων των συναδέλφων μου έχω να σημειώσω για ακόμα μία φορά προς αυτούς- ες, αλλά και προς γνώση των πολιτών, τα εξής:
α) το τμήμα ΤΤΟΑ του Δήμου με έγγραφό του ενημερώνει για την αδυναμία από μέρους του αυτή τη χρονιά, λόγω έλλειψης προσωπικού, να διοργανώσει την εμποροπανήγυρη, πολύ περισσότερο δε να συμμετάσχει στο εγχείρημα της τουριστικής έκθεσης.
β) η νομική υπηρεσία του δήμου έχει αποφανθεί θετικά με δική της γνωμοδότηση για τη δυνατότητα προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Αιτωλικής Αναπτυξιακής για τη διοργάνωση των εν λόγω δράσεων.
Και ερωτώ: Με την παράθεση των παραπάνω πόσο λογικό ακούγεται κάποιοι να αντιδρούν στην πρόταση του δήμου. Δίκη κινήτρων δεν θα επιθυμούσα να κάνω, όμως ο καθένας μας παραδίδεται στην κρίση του Ναυπακτιακού λαού για τις επιλογές του.
Τέλος και προς αποκατάσταση των όσων ακολούθησαν της ανάρτησής μου προ λίγων ημερών σε προσωπική μου σελίδα στο διαδίκτυο, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι η κριτική μου αναφερόταν σε συμπεριφορές και τρόπους σκέψης, και σε καμία περίπτωση στη γεωγραφική καταγωγή του οποιουδήποτε. Παρ’ όλα ταύτα, οφείλω παράλληλα να ζητήσω συγγνώμη από όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από κάποια από τα γραφόμενά μου, αναγνωρίζοντας ότι εγώ πρώτος από όλους θα πρέπει να κρατώ χαμηλά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, από τη μία προστατεύοντας το θεσμικό μου ρόλο και από την άλλη τιμώντας την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά και του Δημάρχου, που με έταξαν σε αυτή τη θέση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...