Ο Γιάννης του ονείρου!

Ο Γιάννης του ονείρου!

Κατηγορία

kchalkiadakis
Σάββατο 05/03/2016 – 14:15

Ο Γιάννης του ονείρου!

27 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα. Αυτή ήταν η στατιστική του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη νίκη των Bucks με 116-101 επί των Wolves.

Κοινώς, ο Έλληνας φόργουορντ βρέθηκε ένα ριμπάουντ μακριά από το τρίτο triple-double του στα τελευταία έξι παιχνίδια της ομάδας του. Ένα ριμπάουντ που του το πήρε μέσα από τα χέρια σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα ο Shabazz Muhammad των Wolves, με τον Γιάννη να δηλώνει μετά τον αγώνα αστειευόμενος ότι “o Shabazz δε με συμπαθεί”! Αυτό που είναι σίγουρο, πάντως, είναι ότι δε μας κάνει κάποιος πλάκα. Ο Γιάννης είναι πραγματικά ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ όσο δείχνουν οι αριθμοί του!

Ο Jason Kidd αποφάσισε να “απελευθερώσει” τον Γιάννη μετά το All Star Break, δίνοντάς του τη μπάλα. Και το αποτέλεσμα είναι να έχει μεταλλαχθεί ο άλλοτε παίκτης του Φιλαθλητικού στον πόιντ φόργουορντ που ονειρεύονται όλοι ότι θα γίνει, έχοντας εκτοξεύσει τους αριθμούς του μετά την διακοπή στους 19.1 πόντους, 10.8 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 1.9 κοψίματα σε 38.2 λεπτά συμμετοχής! Κοινώς, έχει μεταβληθεί σε ένα… κινούμενο triple-double! Δεν είναι όμως μόνο οι αριθμοί του που εντυπωσιάζουν.

Διαβάζοντας καλύτερα το παιχνίδι

fdg

 

Οι αριθμοί λένε πολλά. Δεν λένε όμως και όλη την αλήθεια. Δεν λένε για παράδειγμα ότι πλέον ο Γιάννης διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι. Δεν λένε για παράδειγμα ότι στον αγώνα με τους Wolves ο Έλληνας φόργουορντ “χτύπησε” στις αδυναμίες του κάθε προσωπικό του αντίπαλο. Και τα παραδείγματα είναι άφθονα!

Ο τεχνικός της Minnesota, Sam Mitchell, επέλεξε στην αρχή του αγώνα να βάλει πάνω στον Γιάννη τον ύψους 1.93 μέτρων Ricky Rubio. Ο Γιάννης τον πόσταρε, επιλέγοντας να πασάρει συνεχώς πάνω από το κεφάλι του κατά 18 πόντους κοντύτερού του αντιπάλου! Όταν πήγε πάνω του ο Zach LaVine έκανε το ίδιο, είτε σκόραρε με πλάτη στο καλάθι. Τον μέτριο αμυντικό Andrew Wiggins τον χτύπησε στα κακά πλάγιά του βήματα. Τον Muhammad και τον Adreian Payne τους “πλήγωσε” με την ταχύτητά του. Τον Karl-Anthony Towns τον έβγαλε από την ρακέτα ευστοχώντας σε ένα σουτ από τα 5.5 μέτρα! Ο Γιάννης οργάνωνε και εκτελούσε όλο το βράδυ. Και στην άλλη πλευρά του παρκέ μάρκαρε για αρκετή ώρα τον (ισοϋψή, αλλά 10 κιλά βαρύτερο) Karl-Anthony Towns.

Ο Γιάννης δηλαδή είναι ο τύπος που οργανώνει τα το παιχνίδι των Bucks, αλλά την ίδια στιγμή μαρκάρει τον αντίπαλο πάουερ φόργουορντ! Ο ορισμός του σύγχρονου πόιντ φόργουορντ δηλαδή! “Νομίζω ότι είμαστε όλοι χαρούμενοι με αυτό που συμβαίνει. Αν τον ρωτήσετε (σ.σ τον Γιάννη), θα σας πει και αυτός ότι είναι χαρούμενος. Και πιστεύω ότι και οι συμπαίκτες του είναι χαρούμενοι. Μας έχει ανεβάσει τέμπο. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει ένας εναντίον ενός και ταυτόχρονα να φτιάξει φάσεις για τους συμπαίκτες του” δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τον αγώνα με τους Wolves o τεχνικός των Bucks, Jason Kidd, περιγράφοντας ιδανικά το νέο ρόλο του Γιάννη.

Όσο για το επόμενο βήμα; Να εμπλακεί ο Αντετοκούνμπο πιο συχνά σε καταστάσεις Pick and Roll ως ο χειριστής της μπάλας, κάτι που προς το παρόν δεν συμβαίνει, με τον Khris Middleton να έχει κυρίως αυτά τα καθήκοντα, με τον Kidd να τονίζει πως “θα δούμε πως θα αντιδράσει όταν του ζητήσουμε να παίξει το Pick and Roll και πώς θα διαχειριστεί συγκεκριμένες καταστάσεις. Το θέμα όμως είναι ότι δεν χρειάζεται το Pick And Roll για να είναι αποδοτικός, επειδή είναι αρκετά ταλαντούχος για να δημιουργήσει φάσεις για τον εαυτό του ή τους συμπαίκτες του”.

Το πώς θα εξελιχθεί ο Γιάννης δε μπορεί να το ξέρει κανείς. Ούτε καν ο ίδιος. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν συνεχίσει έτσι τότε θα γίνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι το όριό του θα είναι ο ουρανός. Και, όχι, αυτή η πρόταση δεν είναι καθόλου μα καθόλου υπερβολική.

Πηγή: NBA Greece

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...