Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο θέατρο Βράχων

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο θέατρο Βράχων

 

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

 

Ο Γιώργος Μαργαρίτης αποτελεί μια ιδιότυπη περίπτωση στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Λαϊκός τραγουδιστής με Λ και Τ κεφαλαία και βαριά συνένωσε με επιτυχία  το χτες με το σήμερα, το κλασικό με το σύγχρονο, μέχρι και τα ακούσματα της νεότερης γενιάς. Και να που έφτασε η ώρα για τη μεγάλη γιορτή του. «Ακου τι θα πω» τιτλοφορείται η συναυλία του θα δώσει τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Μέσα στη φωνή του Γιώργου Μαργαρίτη και τον απαράμιλλο τρόπο του ενώνονται δημιουργικά τα βυζαντινά ακούσματα που έχει απ’ τους παντοτινούς δασκάλους του τραγουδιού μας και τα δύσκολα βιώματά του.

Από πολύ χαμηλά, με την ψυχή, το μεράκι και την αλήθειά του, δίχως επικοινωνιακά παιχνίδια, ο Μαργαρίτης με τη συνέπειά του κατόρθωσε να κερδίζει την αγάπη και εκτίμηση του κόσμου.

Νεότεροι και παλαιότεροι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο και τις ερμηνείες του τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή.

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Βράχων θα ακουστούν μοναδικές στιγμές μέσα απ’ τη δισκογραφική συνεργασία του Μαργαρίτη με πηγαίους δημιουργούς.

Τραγούδια σαν τα: Εσύ μιλάς στην καρδιά μου, Στο κελί 33, Πεθαίνω για σένα, Το καλύτερο μπεγλέρι, Δρόμοι του Πουθενά (Δεν με νοιάζει, μη σε νοιάζει), Ο τελευταίος πυρετός, Το ποτάμι, Μα τι λέω, Η Άννα της Κοκκινιάς, Βρέχει φωτιά στη στράτα μου, Άκου τι θα πω αλλά και δημιουργίες του Τσιτσάνη, του Μάρκου, του Παπαϊωάννου και άλλων πρωτομαστόρων που ο Μαργαρίτης προσέγγισε δισκογραφικά με σεβασμό και χαρακτήρα.

Δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις αφού τον ερμηνευτή πλαισιώνουν πέντε ανεπανάληπτοι συνθέτες με τους οποίους συμπορεύτηκε (Πλέσσας, Νικολόπουλος,  Σούκας, Παπαδημητρίου) και ερμηνευτές πρώτης γραμμής, που τον συνδέουν μαζί τους δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης (Γλυκερία, Θεοδωρίδου, Κότσιρας, Μάστορας,  Μαχαιρίτσας, Νέγκα, Γαλιάτσου).

Στην ενορχήστρωση ο ικανότατος Γιώργος Παπαχριστούδης.

 

Σε μια εποχή που όλα και όλοι αλλάζουν ο Μαργαρίτης πορεύεται με σταθερό βήμα και αξιώσεις το δρόμο του ορθόδοξου ελληνικού τραγουδιού.

Αυτό το τραγούδι που αγαπάμε, γιορτάζει μαζί του στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/339095-O-Giorgos-Margarites-sto-theatro-Brachon ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...