Ο Δημήτρης Κοντός στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ο Δημήτρης Κοντός στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Περισσότερα από 200 έργα του καλλιτέχνη θα βρίσκονται όλο το καλοκαίρι στην καρδιά της Αθήνας.
Μια σημαντική έκθεση εγκαινιάζεται 16 Ιουλίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και αφορά στο καλλιτεχνικό έργο του αξιόλογου Έλληνα εικαστικού Δημήτρη Κοντού.

Περισσότερα από 200 έργα του καλλιτέχνη ανάμεσά τους προσχέδια, μακέτες, χαρακτικά και αρχειακό υλικό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό σε αυτή την έκθεση που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι στην καρδιά της Αθήνας.

Παράλληλα ως κεντρική ενότητα θα παρουσιαστούν τα «Λατρευτικά», το σύνολο δηλαδή των έργων που λειτούργησαν ως εικαστικό σχόλιο επάνω στη σχέση της λατρευτικής εικόνας με τα αφιερώματα-τάματα, αλλά και ως εμπνευσμένες μορφές που αποτύπωναν μια πολιτική και κοινωνική προέκταση όσον αφορά στην Ελλάδα, τη δεκαετία του ‘70. Όλες οι καλλιτεχνικές δυναμικές του Δ. Κοντού που σχετίζονται με το λατρευτικό θέμα και τη θρησκεία, ως τεκμήριο της πίστης του στη ζωή και στην τέχνη, παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση, ενώ σε μια προσπάθεια διαλεκτικής με τα «Λατρευτικά» παρουσιάζονται και 84 τάματα του 19ου και 20ού αιώνα από τη συλλογή του Μουσείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014.

16 Ιουλίου 2014
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, 106 75, Αθήνα
Τηλ.: 213 213 9572, 213 213 9500
Website: http://www.byzantinemuseum.gr/el/
Έως 30 Σεπτεμβρίου 2014.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...