Ο Ελ Γκρέκο στη Ρωσία

Ο Ελ Γκρέκο στη Ρωσία
Σε ένα από από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το Κρατικό Μουσείο του καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ της Αγίας Πετρούπολης, θα φιλοξενηθεί από τις 3 Δεκεμβρίου η νέα έκθεση του Νίκου Φλώρου.
Με αφορμήτην 400η επέτειο από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), ο Ελληνας καλλιτέχνης φιλοτέχνησει μία σειρά από γλυπτά. Για να τα καταφέρει ακολούθησε με σεβασμό τα σχέδια και τα χρώματα του ζωγράφου και βασίστηκε κυρίως σε δύο πίνακές του: «Η Ανάσταση του Χριστού» και «Ο διαμερισμός των ιματίων του Χριστού». Πρόκειται για τεράστια γλυπτά που δημιουργήθηκαν με μια μοναδική τεχνική του αλουμινίου που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια ο γλύπτης.

Πιο συγκεκριμένα για τη δημιουργία των γλυπτών, ο Νίκος Φλώρος χρησιμοποίησε χρωματιστό αλουμίνιο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα οποία συνέδεσε σε ένα μοναδικό πολύχρωμο μωσαϊκό που δίνει μια αίσθηση τρισδιάστατης εικόνας. Ετσι, για πρώτη φορά η ζωγραφική του Ελ Γκρέκο αναπαράγεται με τη χρήση σύγχρονων υλικών.

Η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν οι τελευταίες εκθέσεις του Νίκου Φλώρου στη Ρωσία. Συγκεκριμένα αυτή στο κρατικό μουσείο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και την εξάμηνη έκθεση του στο κρατικό μουσείο Tsaritsyno της Μόσχας, υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού της Ελλάδος, καθώς και του αντίστοιχου Πολιτισμού της Ρωσίας. Εκθέσεις, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους επισκέπτες όσο και στον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η μεγαλύτερη εξάλλου απόδειξη είναι τα εκατομμύρια επισκεπτών που τις επισκέφθηκαν και θαύμασαν τα εκθέματα.

Η συγκεκριμένη έκθεση, αλλά κι αυτές που προηγήθηκαν, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ελληνορωσικών σχέσεων. Παράλληλα αποτελούν προπομπό αυτών που θα επακολουθήσουν για το έτος ελληνορωσικής φιλίας το 2016.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...