Ο Ερντογάν επιστρατεύει και τη Δικαιοσύνη – Εισαγγελική έρευνα για την κατρακύλα της οικονομίας

Ο Ερντογάν επιστρατεύει και τη Δικαιοσύνη – Εισαγγελική έρευνα για την κατρακύλα της οικονομίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως επιστρατεύει ακόμα και την Δικαιοσύνη, μήπως και καταφέρει να ανακόψει λίγο την κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα κατά κάθε γραπτού και οπτικού ειδησεογραφικού υλικού αλλά και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται ότι εξυπηρετούν την επίθεση κατά της τουρκικής οικονομίας

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας το κρατικό πρακτορείο Anadolu, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκινά έρευνα κατά προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για πράξεις που απειλούν την οικονομική ασφάλεια.

Κινούμενη στη «γραμμή» του Τούρκου προέδρου που επιμένει να μιλά για «επίθεση» σε βάρος της Τουρκίας, η εισαγγελία υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει γίνει στόχος οικονομικής επίθεσης.

Πρόθεση της έρευνας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι η δικαστική διερεύνηση κάθε γραπτού και οπτικού ειδησεογραφικού υλικού , καθώς και κατά λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται ότι εξυπηρετούν τους στόχους αυτής της επίθεσης.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ζημιές ο γαμπρός του Ερντογάν, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι «από το πρωί της Δευτέρας οι θεσμοί μας θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα προβούν σε ανακοινώσει προς τις αγορές».

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Τραπεζούντα επέμεινε στους υψηλός τόνους κατά των ΗΠΑ διακηρύσσοντας ότι «θα απαντήσουμε σε όσους κήρυξαν εμπορικό πόλεμο σε όλο τον κόσμο και στην Τουρκία προχωρώντας σε νέες συμμαχίες και σε νέες αγορές».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/339783-O-Erntogan-epistrateyei-kai-te-Dikaiosyne-Dietaxe-eisaggelike-ereyna-gia-ten-katrakyla-tes-oikonomias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...