Ο Ερντογάν υπόσχεται ειρήνη σε Συρία και Ιράκ

Ο Ερντογάν υπόσχεται ειρήνη σε Συρία και Ιράκ

Ειρήνη και ασφάλεια σε Ιράκ και Συρία δεσμεύτηκε να φέρει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαιώνοντας ότι θα εξαλείψει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις της περιοχής.

Περιοδεύοντας στις νοτιοανατολικές επαρχίες της γειτονικές χώρες, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία αποτελεί θύλακα ειρήνης και σταθερότητας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η Μικρά Ασία αποτελεί ένα τείχος, το οποίο «αν καταρρεύσει δεν θα υπάρχουν πια Μέση Ανατολή, Αφρική, Κεντρική Ασία, Βαλκάνια και Καύκασος».

Η Τουρκία, μέχρι στιγμής, έχει πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Συρίας, τοποθετώντας 10 στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή του Ιντλίμπ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της συριακής αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι τυχαίο που οι μοναδικές περιοχές της Συρίας, όπου υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη και σε άλλες περιοχές της Συρίας. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη και στο Ιράκ» επεσήμανε επιπλέον ο Ερντογάν.

Το τελευταίο διάστημα, Άγκυρα, Μόσχα και Τεχεράνη διεξάγουν εντατικές διαβουλεύσεις προκειμένου να βρεθεί πολιτική λύση, η οποία θα βάλει ένα οριστικό τέλος στην εμφύλια διαμάχη της Συρίας.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/340748-O-Erntogan-yposchetai-eirene-se-Syria-kai-Irak ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...