Ο Ερντογάν χαλάρωνε στη βίλα του και οι πραξικοπηματίες τον… έψαχναν (Φωτογραφίες)

Τρίτη 19/07/2016 – 20:45

Άλλη εκδοχή για όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής επιχειρούν να δώσουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνσ σύμφωνα με το Sözcü, απολάμβανε στιγμές χαλάρωσης στη βίλα του.

Ειδικότερα, οι πραξικοπηματίες αναζήτησαν τον Τούρκο πρόεδρο σε λάθος σημείο, καθώς επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο και όχι στη βίλα στην οποία χαλάρωνε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε αποφασίσει να κάνει μία «απόδραση» στη βίλα του πρώην οδηγού αγώνων αυτοκινήτου Σερκάν Γιάζιτζι, που εδώ και δεκαετίες έχει καλές σχέσεις με τον Ερντογάν. Ο πατέρας του, Ιμπραΐμ, ήταν στενός φίλος του Τούρκο προέδρου και βουλευτής.

Στην οικογένειά του ανήκει το ξενοδοχείο Yazici Mares, όπως και το διπλανό The Grand Yazici, όπου οι τουρίστες ξύπνησαν από τους πυροβολισμούς, καθώς οι πραξικοπηματίες έψαχναν για τον Ερντογάν.

Μετά από το τηλεφώνημα του διοικητή της 1ης στρατιάς, Ουμίτ Ντουντάρ, οι φρουροί του Ερντογάν απέκλεισαν τη βίλα και ο πρόεδρος μεταφέρθηκε γρήγορα οδικώς στο κοντινότερο αεροδρόμιο, όπου το αεροσκάφος του είχε ανεφοδιαστεί και ήταν έτοιμο για απογείωση.

Την ίδια ώρα, τα τρία ελικόπτερα με τους πραξικοπηματίες έφταναν στην Μαρμαρίδα και ξεκίνησε η επίθεση στο ξενοδοχείο, προκειμένου να αιχμαλωτιστεί ή να εκτελεστεί ο Ερντογάν. Οι στρατιώτες που ήταν εκεί, άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...