Ο Κουτσούμπας μιλάει για «μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων»

kjkljlj,lk,jklΜιλώντας στο Mega ο ΓΓ του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας για την πρόσφατη  συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά δήλωσε:«Η επιδίωξη ήταν να συζητήσουμε για τη διαφθορά, να δείξουμε δήθεν κάποια πολιτικά πρόσωπα ή άλλα τα οποία είναι διεφθαρμένα και τα οποία ευθύνονται για όλα τα κακά του τόπου και από την άλλη μεριά να μείνει στο απυρόβλητο η ίδια η πολιτική, η διεφθαρμένη πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, και της σημερινής, που ουσιαστικά δίνει σε κάποιους ομίλους, θέλει να φτιάξει και κάποια νέα τζάκια, και την ίδια στιγμή να περνά αντεργατικά μέτρα, να υλοποιεί μια βάναυση πολιτική για το λαό».

Ερωτηθείς για το προσφυγικό, εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, καθώς οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν και θα οδηγηθούμε «σε μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων». Παράλληλα εξέφρασε την αγανάκτηση του για δηλώσεις υπουργών σχετικά με το θέμα. «Δεν μπορώ τώρα να ακούμε χαζοχαρούμενα ακόμα και από υπουργούς και να λένε ξανά, η κ. Χριστοδουλοπούλου παλιά θυμόμαστε όλοι έλεγε ότι λιάζονται στην Ομόνοια. Τώρα χθες άλλος υπουργός που πήγε στον Πειραιά -νομίζω του Πολιτισμού- είπε ότι ωραία μέρα έχει σήμερα, παίζουν τα παιδιά, είναι ευτυχισμένα κλπ. Έλεος. Έλεος. Να μιλάει για προσφυγόπουλα. Την ίδια ώρα όταν έπεφτε ο ήλιος είδαμε και τα επεισόδια».

Τέλος, αναφερόμενος στον ρόλο του ΝΑΤΟ, λέγοντας πως τους κάλεσε η Τουρκία για να έχει ρόλο στο Αιγαίο και «δεν πήγε για να ειδοποιεί τις ψαρόβαρκες, τα καΐκια με τους δουλέμπορους που φέρνουν τον κόσμο από την Τουρκία». Όπως τόνισε, η Τουρκία «δεν χάνει ευκαιρία να διεκδικεί και να παίζει το ρόλο της διεκδίκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, να μιλάει για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, να νομιμοποιεί με την παρουσία και του ΝΑΤΟ το γκριζάρισμα των ζωνών των νησιών στο Αιγαίο και να διεκδικεί τη συνεκμετάλλευση σε υδρογονάνθρακες, σε φυσικό αέριο».

The post Ο Κουτσούμπας μιλάει για «μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων» appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...