Ο Μέγας Αλέξανδρος ταξιδεύει σε Καναδά και ΗΠΑ

Ο Μέγας Αλέξανδρος ταξιδεύει σε Καναδά και ΗΠΑ
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Point a Calliere του Μόντρεαλ.

Από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Ιστορίας του Καναδά στην Οτάβα και μετά θα πάει στις ΗΠΑ, στο Field Museum του Σικάγο (Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016) και στο National Geographic της Ουάσιγκτον (Μάιος – Οκτώβριος 2016).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων ελληνικών θησαυρών που βγήκε ποτέ από τη χώρα, με περισσότερα από 500 ευρήματα από μουσεία και Εφορείες.

Μεταξύ αυτών, το χρυσό στεφάνι μυρτιάς της Μήδας (συζύγου του Φιλίππου Β), η μαρμάρινη κεφαλή του Αλέξανδρου, η προτομή του Λεωνίδα και άλλα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης περιλαμβάνονται στην έκθεση «Οι Ελληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που θα φιλοξενηθεί σε τέσσερα μουσεία των δύο χωρών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Τα ευρήματα τώρα πακετάρονται και το ταξίδι αρχίζει» είπε η συντονίστρια της έκθεσης, επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

Από την Εποχή του Λίθου έως την Ελληνιστική Περίοδο

Η έκθεση έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα τους Ελληνες ως μορφές μέσα από ανασκαφικά δεδομένα και καλύπτει την περίοδο από την Εποχή του Λίθου έως την Ελληνιστική Περίοδο, δηλαδή μεταξύ 6.000 π.Χ. και 2ου αιώνα π.Χ..

Η έκθεση διαρθρώνεται σε δέκα θεματικές ενότητες, ξεκινώντας από τον «Άνθρωπο στο προϊστορικό Αιγαίο». Ακολουθούν οι «Μυκηναίοι», οι «Αριστοκράτες», ενώ στους «Αθλητές» αποτυπώνεται το αγωνιστικό πνεύμα των Ελλήνων, όπως απεικονίζεται στην επιτύμβια στήλη του δισκοβόλου.

Υπάρχει η ενότητα «Αθηναίοι και Δημοκρατία», ενώ σε αυτές για τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το χρυσό στεφάνι από τις Αιγές, ο Αλέξανδρος της Πέλλας, το χρυσό μετάλλιο της Ολυμπιάδας, όπλα του Φιλίππου, ασημένια σκεύη συμποσίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...