Ο Μουζάλας για τους πρόσφυγες και την επιδότηση ενοικίου

Ο Μουζάλας για τους πρόσφυγες και την επιδότηση ενοικίου

«Δεν θα δεχτούμε 50.000 πρόσφυγες. Το σχέδιο, το οποίο υπήρχε, ήταν να φτιαχτεί ένα camp προσφύγων, το οποίο θα είχε ένα τερατώδες νούμερο: 50.000-60.000, όπως έγραφε το “Spiegel”. Υπήρχε όντως αυτό. Αυτό, απεκρούσθη».

Αυτά ξεκαθάρισε σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο σταθμό Βήμα FM. Ο ίδιος προσέθεσε ότι «είχαμε την υποχρέωση, αλλά και το θέλαμε για προσωρινή φιλοξενία 10.000 σε χώρους: να έρχονται, να μένουν για λίγο, μέχρι να φύγουν, να μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το κυβερνητικό σχέδιο εδώ κι ένα μήνα κι είχε ανακοινωθεί. Σε αυτό ήθελαν να αντιπροτείνουν ένα τεράστιο στρατόπεδο με 50.000. Δηλαδή, αυτό το σχέδιο που είχαμε εμείς, συν 50.000 θέσεις σε στρατόπεδο προσφύγων, ένα τερατώδες πράγμα».

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης και τα εξής: «Αντ’ αυτού, εμείς πετύχαμε όχι μόνο να μη γίνει αυτό το στρατόπεδο, αλλά να πάρουμε επιδοτήσεις ενοικίων για 20.000 Σύρους πρόσφυγες. Αυτό αλλάζει θετικά την εικόνα. Δεν έχουμε στρατόπεδα προσφύγων κι αντίθετα έχουμε μια επιδότηση ενοικίου που σημαίνει ότι αυτές οι οικογένειες των προσφύγων θα μείνουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, θα μπορούν πιο εύκολα να μην επιβαρύνουν και να μην επιβαρυνθούν από τις κοινωνικές συνθήκες και θα υπάρχει και μια κίνηση στην αγορά με όλα αυτά τα ενοίκια. Νομίζουμε ότι αποτρέψαμε αυτό το κακής ιδέας, θα έλεγα, και όχι κακόβουλο κατ’ ανάγκη σχέδιο, για το στρατόπεδο-γίγας».

Ερωτηθείς για το σχέδιο, υπογράμμισε πως οι πρόσφυγες «θα περιμένουν ένα-δύο μήνες που χρειάζονται για να μετεγκατασταθούν. Αυτή τη στιγμή, η πρόταση είναι να μην κλείνουν τα σύνορα. Τα σύνορα δεν θα κλείνουν. Για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μετά από τέσσερις-πέντε μήνες, με ειλικρίνεια δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι ζήτημα δυναμικής όλο αυτό», αναφέρει το iefimerida.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...