Ο Νίκος Νικολόπουλος μηνύει τον Γιώργο Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία

Μήνυση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, υπέβαλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδας και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, ο Γιώργος Παπανδρέου παραβίασε τη θεσμική διαδικασία για την επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας του έτους 2009 ανακοινώνοντας από το Καστελόριζο το έλλειμμα, έξι μήνες πριν από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε πρωτερόχρονα να παγιδεύσει τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων, ζημιώνοντας τα συμφέροντά της.

Σε δηλώσεις του, έξω από την εισαγγελία, ο Νίκος Νικολόπουλος χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «πορτιέρη των διεθνών τοκογλύφων», ο οποίος έκανε «υπόκλιση δουλοπρέπειας και άνοιξε πρόθυμα και συνειδητά την κερκόπορτα για να περάσουν οι τοκογλύφοι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έφερε τον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο στην Ελλάδα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...