Ο Νίκος Παππάς στο «KONTRA»: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία

Ο Νίκος Παππάς στο «KONTRA»: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία

Ο Νίκος Παπάς στο «KONTRA»: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «kontra» και στον Γιώργο Μελιγγώνη, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Για το θέμα των τηλεοπτικών Αδεών ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι, «Δίνεται πλέον η δυνατότητα στους σταθμούς να επενδύσουν στο τηλεοπτικό προϊόν και υπάρχει και προστασία των εργαζομένων.»

Αναφερόμενος στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως «Απλά θέλω να τονίσω ότι πολλοί εκτίμησαν ότι αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία είναι περίπου… όσο οι άλλες. Έχει υπάρξει μία τομή στην Ελλάδα. Αυτό είναι που δεν μπορούν να εξηγήσουν πολλοί, και τις ανοχές τις δικές μας που ολοκληρώνουμε ένα πρόγραμμα και η χώρα ξαναστέκεται στα πόδια της.»

Παράλληλα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώση την τετραετία.  «Η κυβέρνηση αυτή θα ολοκληρώσει την τετραετία είναι απολύτως προφανές αυτό σε όλους τους αναλυτές είτε ήταν με το μέρος μας είτε απέναντί μας.», επεσήμανε.

Η κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «Αυτό που έχει αναδειχθεί όμως είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προοδευτικές πολιτικές στην Ευρώπη. Και αν, επίσης, έχει αναδειχθεί κάτι είναι το γεγονός ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Δεξιάς οι οποίες, θα σας έλεγα παρεκκλίνουν και παραπατούν προς την άκρα Δεξιά είναι ανίκανες να οργανώσουν μία πολιτική απάντηση η οποία να σέβεται και τον ανθρωπισμό και το διεθνές δίκαιο για λογαριασμό της Ευρώπης.»

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Περνάμε σε μία νέα όπου… είναι καθαρό το τοπίο. Δίνεται πλέον η δυνατότητα στους σταθμούς να επενδύσουν στο τηλεοπτικό προϊόν και υπάρχει και προστασία των εργαζομένων, κάτι το οποίο έλειπε, το προηγούμενο διάστημα. Υπογραμμίζω ότι υπάρχουν δύο άδειες που δεν έχουν διατεθεί, για τις οποίες ο νόμος προβλέπει ρητά το τι θα συμβεί. Αν εκφραστεί ενδιαφέρον υποχρεούται η ρυθμιστική αρχή να επαναπροκυρύξει. Αλλά νομίζω ότι είναι πραγματικά… ζούμε μία μετάβαση η οποία είναι ευτυχής.   

Για το φόρο διαφήμισης

Από τον φόρο διαφήμισης τον οποίο μόνο εμείς καταλογίσαμε, δεν εφαρμόστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ενώ είχε ψηφιστεί από το 2010, εισπράχθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο 140 εκατομμύρια ευρώ το 2015. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο νούμερο το οποίο είναι αντίστοιχο με αυτά και… λίγο παραπάνω, από αυτά που θα εισπράττει το δημόσιο για τις άδειες. Τέλη χρήσης συχνοτήτων 40 εκατομμύρια, φόρος διαφήμισης 140 εκατομμύρια, περί τα 175 από τις 5 άδειες, ενδεχομένως να αυξηθεί αν δημοπρατηθούν οι άλλες δύο και άλλα περίπου 120 εκατ. από το φόρο διαφήμισης τον μειωμένο, μιλάμε για ένα πακέτο που προσεγγίζει το μισό δισεκατομμύριο. Αν μη τι άλλο εδώ είναι αυτό που λέμε… ήταν δίκαιο έγινε πράξη.

Για τις θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ

Η νέα εποχή προβλέπει περισσότερες θέσεις εργασίας. Ήδη μιλάμε για περίπου 1.800 εργαζόμενους, υπάρχει και η εκκρεμότητα του Mega, που είναι μία ιστορία οδυνηρή εξαιτίας των επιλογών που έκαναν οι ιδιοκτησίες, αλλά νομίζω ότι υπάρχει και το περιθώριο, όχι μόνο για την αύξηση της απασχόλησης, αλλά απόδοσης και άλλων αδειών… και όταν ολοκληρωθεί η αδειοδότηση νομίζω ότι θα έχουμε πάρα πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Για τη Σύνοδο Κορυφής

Ήρεμοι δεν μπορούμε να είμαστε. Έχει αναπτυχθεί σκεπτικισμός, πάρα πολύ. Αυτό που έχει αναδειχθεί όμως είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προοδευτικές πολιτικές στην Ευρώπη. Και αν, επίσης, έχει αναδειχθεί κάτι είναι το γεγονός ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Δεξιάς οι οποίες, θα σας έλεγα παρεκκλίνουν και παραπατούν προς την άκρα Δεξιά είναι ανίκανες να οργανώσουν μία πολιτική απάντηση η οποία να σέβεται και τον ανθρωπισμό και το διεθνές δίκαιο για λογαριασμό της Ευρώπης.

Για το αν αλλάζουν οι συσχετισμοί!

Να ξανασυστηθούμε! Βεβαίως. Διαχρονικά η κ. Μέρκελ με την οποία έχουμε περάσει φάσεις σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης σε σχέση με την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος σε αυτή τη φάση, οφείλουμε να το πούμε καθαρά, πήρε θέσεις οι οποίες, δεν είναι θέσεις ακραίες σαν και αυτές που πήρε η Δεξιά της Αυστρίας. Αυτό δεν πρέπει να έχουμε καμία αναστολή στο να το αναγνωρίσουμε και δημοσίως.

Η Ελλάδα και οι Γερμανία είναι οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την προσφυγική κρίση.

Για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής.

Υπάρχει μία αδυναμία, ωστόσο, είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι, από ότι είμασταν πιο πριν που υπήρχε πραγματικά το φάσμα της καθολικής κατάρρευσης των συνομιλιών. Έγιναν κάποια μικρά βήματα… …και έχουμε μία απόφαση η οποία εκτιμώ ότι μπορεί να έχει και θετικές απολήξεις.

Για το αν μπήκε στη ζυγαριά το προσφυγικό

Το θετικό από όλη αυτή τη φαντασιοπληξία είναι ότι ακόμη και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι παραδέχονται ότι η χώρα κερδίζει. Ακόμα και μία εφημερίδα η οποία μας αντιπολιτεύεται πολύ έντονα, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι κάτι κερδίσαμε για το χρέος. Το καταφύγιο τους για να που ότι κάτι κερδίσαμε, είναι να πουν ότι το ανταλλάξαμε.

Για το πώς θα λειτουργήσει η κυβέρνηση μετά τον Αύγουστο – για τις συντάξεις

Νομίζω ότι μπαίνουμε σε μία καινούρια περίοδο. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση είναι, όπως ήταν στις άλλες χώρες και νομίζω ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο ότι τα κλειδιά σε σχέση με το μείγμα των πολιτικών οι οποίες εφαρμόζονται περνάνε στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει επιτροπεία, δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα, βεβαίως έχουμε τους στόχους, αυξάνονται όμως οι ελευθερίες άσκησης πολιτικής. Αυτό θα το καταλάβουν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα το καταλάβουν οι πολίτες.

Για την αντιπολίτευση

Ας κρατάνε μικρό καλάθι, γιατί καμία φορά η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Για τα μέτρα… – αντίμετρα…

Αυτά τα μέτρα δεν θα έμπαιναν στο τραπέζι αν δεν υπήρχε η απαίτηση του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ επέλεξε να μη συμμετέχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα και νομίζω ότι αυτό διαμορφώνει και το βάρος που μπορεί να έχει ο κάθε συμβαλλόμενος στη συζήτηση για την επόμενη μέρα.

Για την κεντροαριστερά

Κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος αυτό που έκανε η κ. Γεννηματά, που δεν πήγε στη Σύνοδο. Εμείς θα θέλαμε να τη δούμε εκεί. Πιστεύουμε πραγματικά ότι υπάρχει χώρος να εκφράζουμε μεγαλύτερα και μικρότερα κόμματα και να διαμορφώνουμε και συνθήκες μίας ομαλής σχέσης μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων. Η κ. Γεννηματά δυστυχώς έχει κάνει επιλογές οι οποίες κατά τη γνώμη μου είναι ανεξήγητες και στο ζήτημα του μακεδονικού που υπήρχε πλειοψηφία πεντακάθαρη υπέρ μίας πιο θετικής αντιμετώπισης προς τη συμφωνία και βεβαίως έχει κάνει και μία επιλογή η οποία είναι ανεξήγητη σε σχέση με το πώς έχουν τοποθετηθεί οι άλλοι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές για τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε στο Eurogroup για το χρέος.

Για τις διαχωριστικές γραμμές

Η ζωή είναι πεισματάρα και φέρνει και ξανά-φέρνει τα διλήμματα τα οποία είναι υπαρκτά και επίδικα. Άρα δεν μπορεί καμία πολιτική δύναμη να… κλωτσάει το μπαλάκι πάρα κάτω. Εδώ θα μπουν διλήμματα.

Για το αν θα ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση

Νομίζω ότι είμασταν αρκετά σαφείς για να καταλάβει ο καθένας τι ακριβώς συμβαίνει. Όταν ακούς ένα επιχειρηματία να λέει ότι… «όπου να ‘ναι πέφτει χούντα». Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο εμείς. Απλά θέλω να τονίσω ότι πολλοί εκτίμησαν ότι αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία είναι περίπου… όσο οι άλλες. Έχει υπάρξει μία τομή στην Ελλάδα. Αυτό είναι που δεν μπορούν να εξηγήσουν πολλοί, και τις ανοχές τις δικές μας που ολοκληρώνουμε ένα πρόγραμμα και η χώρα ξαναστέκεται στα πόδια της.

Για τον αν η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης

Η κυβέρνηση αυτή θα ολοκληρώσει την τετραετία είναι απολύτως προφανές αυτό σε όλους τους αναλυτές είτε ήταν με το μέρος μας είτε απέναντί μας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336048-O-Nikos-Papas-sto-KONTRA-E-kybernese-tha-oloklerosei-ten-tetraetia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...