Ο Νίκος Τόσκας «επί του πιεστηρίου»: Η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί τεράστια πρόκληση απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο

Ο Νίκος Τόσκας «επί του πιεστηρίου»: Η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί τεράστια πρόκληση απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο

Στην εκπομπή «επί του Πιεστηρίου», με τον Μάκη Κουρή και τον Σπύρο Γκουτζάνη, μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Αναφερόμενος στη συμφωνία για το σκοπιανό ο κύριος Τόσκας τόνισε ότι «χρειάζεται η χώρα μας το άνοιγμα στα Βαλκάνια» ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία στρατηγική απειλή από τα βόρια σύνορα της χώρας. Ήταν καιρός, είχαν ωριμάσει τα πράγματα για να βρεθούν λύσεις.»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη επισημαίνοντας ότι «είναι τεράστια πρόκληση απέναντι στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις τις γειτονικές, ότι κρατούνται οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί.» Παράλληλα ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική.
Στα θέματα του χαρτοφυλακίου ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «καλώς οι πολίτες διαμαρτύρονται για περισσότερη ασφάλεια και ποτέ δεν θα είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι πολύ καλύτερο το περιβάλλον ασφάλειας στην Ελλάδα από ότι σε κάποιες χώρες της κεντρικής Ευρώπης».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δράση του Ρουβίκωνα ο κ. Τόσκας είπε ότι, «περισσότερες από 120 περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Γίνεται αυτό που προβλέπει η δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να φτάσουμε όμως στο άλλο άκρο.» Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε ότι «θα μειωθεί η δράση ομάδων όπως ο Ρουβίκωνας μετά τις δράσεις που έχουν γίνει.»

Αναφερόμενος στο θέμα των Εξαρχείων ο κ. Τόσκας τόνισε ότι είναι μία ιστορία δεκαετιών, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «όταν ανέλαβα το υπουργείο σκεφτήκαμε ότι καλό θα ήταν να τους κόψουμε το… οξυγόνο. Έτσι άρχισε ο αγώνας κατά των ναρκωτικών. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες. Αποτελεσματική ήταν και η χθεσινή επιχείρηση». Παράλληλα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «η Αριστερά είναι εκ φύσεως απέναντι στην τρομοκρατία, παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να πουν το αντίθετο.»

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι το Πεδίον του Άρεως ο κ. Τόσκας είπε, «στο πεδίον του Άρεως γίνονται πολλές επιχειρήσεις, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίζονται κυρίως άνθρωποι άρρωστοι. Προσάγονται, αλλά συνήθως εντοπίζονται με μικροποσότητες ναρκωτικών.»

Ο κ. Τόσκας δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι, «ο κ. Μητσοτάκης είχε προχωρήσει, ως υπουργός εσωτερικών, στην απόλυση αστυνομικών, για να μειωθεί το… κράτος. Αυτό είναι μέσα στη μείωση που ευαγγελίζεται η Ν.Δ.».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336594-O-Nikos-Toskas-epi-toy-piesterioy-E-kratese-ton-dyo-Ellenon-stratiotikon-apotelei-terastia-proklese-apenanti-sto-Diethnes-Dikaio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...