Ο Ν. Μαυραγάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο Ν. Μαυραγάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο υφυπουργός Μεταφορών  και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο κ. Μαυραγάνης ξεκίνησε τη συνέντευξή του αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στα Σκόπια για το ονοματολογικό, τονίζοντας ότι νικητής του δημοψηφίσματος ήταν η αποχή. Έστρεψε τα νώτα του ο λαός των Σκοπίων στην επίλυση του θέματος.

Οι ΑΝΕΛ ήμασταν οι μόνοι που το είχαμε προβλέψει και για αυτό είχαμε λοιδορηθεί. Η συμφωνία αυτή είχε πολλά θετικά στοιχεία, αλλά είχε και κάποια αρνητικά. Στο παρελθόν ο λαός των Σκοπίων είχαν προσπαθήσει να σφετεριστεί την ιστορία μας. Είχαμε προβλέψει ότι αυτό δεν θα περνούσε εύκολα από τον λαό των Σκοπίων. Ήταν αρκετά γενναιόδωρη η συμφωνία, αλλά δεν τη δέχτηκαν.

Ένα μέρος της αντιπολίτευσης των Σκοπίων είχε δώσει κατεύθυνση στο να μην συμμετέχουν στο δημοψήφισμα. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι αν πάρουν τα ηνία της χώρας οι εθνικιστές.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι το δημοψήφισμα είναι άκυρο, και όχι η συμφωνία. Το σύνταγμα των Σκοπίων λέει πως πρέπει να υπάρχει προσέλευση άνω του 50% των ψηφοφόρων για να θεωρείται έγκυρο το δημοψήφισμα. Με τους γείτονές μας μας χωρίζουν, ουσιαστικά, πράγμα του παρελθόντος. Μας οφείλουν ένα μεγάλο συγγνώμη, γιατί μόνο έτσι ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να συνυπάρξει ειρηνικά μαζί τους.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να εκφράσει τη γνώμη του για την ονομασία των Σκοπίων είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές. Με όποιον τρόπο. Πρέπει να ακουστεί ο λαός.

Ο Κώστας Ζουράρις και ο κ. Παπαχριστόπουλος έχουν εκφέρει μία διαφορετική γνώμη δημόσιο. Όταν θα έρθει όμως η ώρα θα συζητήσουμε όλοι μαζί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για το τι θα αποφασίσουμε, και αυτό θα γίνει μετά την άνοιξη του 2019.
Το θέμα με τις αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης δεν το παγώσαμε. Προς το παρόν ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα και τα υδατοδρόμια.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343801-O-N-Mayraganes-sto-kentriko-deltio-eideseon-toy-Kontra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...