Ο Ολάντ δεν αφήνει να πάει φυλακή ο Γιάννος

Ο Ολάντ δεν αφήνει να πάει φυλακή ο Γιάννος

Κατηγορία

kchalkiadakis
Κυριακή 28/02/2016 – 17:00

Ο Ολάντ δεν αφήνει να πάει φυλακή ο Γιάννος

Ο Ολάντ δεν αφήνει να πάει φυλακή ο Γιάννος

Με παρέμβαση του Γάλλου προέδρου γλίτωσε την προφυλάκιση για την εμπλοκή του στο γιγαντιαίο σκάνδαλο της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού

Με παρέμβαση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ γλίτωσε την προφυλάκιση ο Γιάννος Παπαντωνίου για την εμπλοκή του στο γιγαντιαίο σκάνδαλο της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πανίσχυρης γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας ο Φρανσουά Ολάντ παρενέβη στην Ελληνική κυβέρνηση για να διασώσει τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Το λόμπι των Γάλλων έφερε αποτελέσματα αφού ο Γιάννος Παπαντωνίου παρά τις κακουργηματικές ευθύνες που αντιμετωπίζει για τη σκανδαλώδη σύμβαση παραμένει ακόμα ελεύθερος όταν μάλιστα δεν μπορεί να δικαιολογήσει με τίποτα τα εκατομμύρια που βρέθηκαν σε μαύρους λογαριασμούς της συζύγου του σε ελβετικές τράπεζες.

Η ιδιότυπη ασυλία που εξασφάλισε ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά τις πιέσεις του Φρανσουά Ολάντ έχει μπλοκάρει στην κυριολεξία την έρευνα για τα εξοπλιστικά. Όλες οι αμαρτίες του παλιού διεφθαρμένου συστήματος φορτώθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπουργούς που υπέγραφαν καταχρηστικές και σκανδαλώδεις συμβάσεις με τα γαλλικά μεγαθήρια.

Το παραμύθι της δήθεν αδυναμίας της Βουλής να παραπέμψει τον Γιάννο Παπαντωνίου λόγω παραγραφής του αδικήματος είναι για γέλια. Γιατί το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι αδίκημα διαρκές και δεν υπόκειται σε καμία απολύτως παραγραφή. Και όλοι γνωρίζουν ότι τα ποσά που έχουν κατατεθεί στο μαύρο λογαριασμό της συζύγου του προέρχονται από μίζες των εξοπλιστικών.

Άλλωστε ο ίδιος όταν κατέθεσε στη Δικαιοσύνη, είπε δύο φορές ψέματα. Τη μια ισχυρίστηκε ότι το τεράστιο ποσό είχε κατατεθεί από τον πρώην σύζυγο της γυναίκας του ο οποίος αποδείχτηκε ότι ήταν πάμφτωχος και τη δεύτερη προέβαλλε άλλες αστείες δικαιολογίες.

Η παρέμβαση Ολάντ για τη διάσωση του Γιάννου Παπαντωνίου εντάσσεται στις γενικότερες πρακτικές του γαλλικού πολιτικού συστήματος για την προστασία των συμφερόντων της πολεμικής βιομηχανίας. Βέβαια το Ελληνικό δημόσιο που ζημιώθηκε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τη σκανδαλώδη σύμβαση για τις φρεγάτες αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τον Γάλλο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το πόρισμα καταπέλτης των Οικονομικών εισαγγελέων η τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη το Ελληνικό δημόσιο οφείλεται σε σκόπιμες παραλείψεις όπως:

1) Μη νόμιμη μείωση της πιστωτικής υποχρέωσης της αντισυμβαλλομένης εταιρείας, με αποτέλεσμα να συνομολογηθούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου Αντισταθμιστικά Ωφελήματα ονομαστικής αξίας μειωμένης κατά το ποσό των 23 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

2) Μη αναπροσαρμογή, λόγω της παρόδου χρόνου, της πιστωτικής υποχρέωσης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων της εταιρείας «THALES NEDERLAND B.V.», με αποτέλεσμα να συνομολογηθούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου Αντισταθμιστικά Ωφελήματα ονομαστικής αξίας μειωμένης κατά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

3) Μη νόμιμη μείωση της κάλυψης ποσοστού προγραμμάτων υπο-κατασκευής ή αγοράς από 50% σε 40% της πιστωτικής αξίας της Σύμβασης 09/03, εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί.

4) Μη νόμιμη αναγνώριση πιστωτικού πλεονάσματος στην εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.», εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί.

5) Μη νόμιμη συνομολόγηση προγράμματος Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων με αντικείμενο τη δωρεάν παροχή υλικών και υπηρεσιών προς το Πολεμικό Ναυτικό, που όμως αποτελούσαν αντικείμενο έτερου προγράμματος Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, στο οποίο τα εν λόγω υλικά και υπηρεσίες χαρακτηρίζονταν ως αντικείμενο υπο-κατασκευαστικού έργου, με αποτέλεσμα τη μη συνομολόγηση αντίστοιχου νόμιμου προγράμματος Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ονομαστικής αξίας άνω των 8 εκατ. ευρώ.

6) Μη νόμιμη συνομολόγηση προγράμματος αντισταθμιστικών ωφελημάτων με αντικείμενο την άμεση επένδυση σε ελληνική αμυντική εταιρεία, η οποία όμως χρησιμοποιήθηκε με σκοπό την απόκτηση υφιστάμενης επιχείρησης αξίας πολλές φορές υπο-πολλαπλάσιας της χρησιμοποιηθείσας επένδυσης, με αποτέλεσμα την επαύξηση της ιδιωτικής περιουσίας της οικογένειας στην οποία ανήκε η εταιρεία που ενεπλάκη στην επένδυση και τη μη συνομολόγηση νόμιμου προγράμματος Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ονομαστικής αξίας άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...