Ο Ουίλιαμς πήρε τ’ όπλο του και “καθάρισε” την ΑΕΚ

Ο Ουίλιαμς πήρε τ' όπλο του και "καθάρισε" την ΑΕΚ

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 04/04/2016 – 22:59

Ο Ουίλιαμς πήρε τ' όπλο του και "καθάρισε" την ΑΕΚ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έλιοτ Ουίλιαμς, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 78-71 της μαχητικής ΑΕΚ ύστερα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς στο ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός γκαρντ χάρη στους 8 πόντους που σημείωσε στα τελευταία 2’23” της αναμέτρησης έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των «πράσινων» ενώ συνολικά σημείωσε 24 πόντους, με 7/10 σουτ και 9/13 βολές. Κορυφαίος για την “Ένωση” ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Με αυτή τη νίκη, οι Κυπελλούχοι έμειναν μαθηματικά ζωντανοί για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αν και θα χρειαστούν ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από το Ρέθυμνο και να νικήσουν οι ίδιοι την Κηφισιά στο Ζηρίνειο.

Με όπλο την επιθετική του άμυνα από το ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 5-0, αλλά το γρήγορο δεύτερο φάουλ του Γκιστ οδήγησε στην αντικατάστασή του. Η ΑΕΚ παρά τα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και το σετ παιχνίδι κατάφερε χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ (6 στο πρώτο δεκάλεπτο) και τη δράση του Μαυροκεφαλίδη να ισοφαρίσει, 10-10, όμως οι «πράσινοι» με οκτώ πόντους του ασταμάτητου Γουίλιαμς έτρεξαν ένα σερί 10-0 και αποσπάστηκαν. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι περιόρισαν την έκταση της διαφοράς οδηγώντας τους απρόσεκτους παίκτες του Τζόρτζεβιτς σε πολλά λάθη (8 στην πρώτη περίοδο) και κλέβοντας μπάλες που τους πρόσφεραν σκορ στο ανοιχτό γήπεδο (23-15). Ο έλεγχος, πάντως, ανήκε ξεκάθαρα στο «τριφύλλι», που περνώντας σωστά την μπάλα στον Ραντούλιτσα κι εκμεταλλευόμενο τον οίστρο του Γουίλιαμς άρχισε να ξεμακραίνει και πάλι φτάνοντας στο +15, 37-22. Ο «Σάλε» δοκίμασε σχήμα με τον Χάντερ σε θέση πάουερ φόργουορντ κι έδωσε χρόνο στον Παπαγιάννη, με την «Ένωση» να κατορθώνει χάρη σε τρίποντα από Μαυροκεφαλίδη, Καλαμπόκη και Γκριν, το τελευταίο από τα εννιά μέτρα στην εκπνοή του ημιχρόνου, να πάει στα αποδυτήρια μαζεύοντας τη διαφορά στους εννιά, 41-32.

Ο Παναθηναϊκός, που έριξε στη μάχη και τον Χαραλαμπόπουλο, φάνηκε να χαλαρώνει και η ΑΕΚ δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Ο Μαυροειδής φόρτωσε γρήγορα με τέταρτο φάουλ τον Ραντούλιτσα, ο Καλαμπόκης έδωσε πολύτιμους πόντους από τον πάγκο και με τους «πράσινους» να φτάνουν τα 17 λάθη σε 26 λεπτά (!) η διαφορά έπεσε στο καλάθι, 46-44. Ο Διαμαντίδης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και πρόσφερε ανάσες με πέντε συνεχείς πόντους (51-44), αλλά οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν (53-53) και έκλεισαν το δεκάλεπτο σε απόσταση αναπνοής (57-56) μετά από φόλοου του Σάκοτα και το 15ο τους επιθετικό ριμπάουντ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τρίποντο του Χέρστον έβαλαν στην πλάτη τους για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό επτά λεπτά πριν το τέλος (61-62) και έφτασαν και στους τέσσερις (61-65) με γκολ-φάουλ του Μιλόσεβιτς. Ο τραυματισμός του Χέρστον «πλήγωσε» την ΑΕΚ και οι «πράσινοι» προσπέρασαν φτάνοντας και στο +3 μετά από βολές του Γουίλιαμς, των οποίων όμως είχαν προηγηθεί δικά του βήματα (74-71). Ο Μιλόσεβιτς απέτυχε να ισοφαρίσει με τρίποντο και ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού «καθάρισε» το ματς με τρίποντο στα 34’’ για το τέλος (77-71).

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-32, 57-56, 78-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 2, Καλάθης 10, Παπαγιάννης 3, Ουίλιαμς 24, Χάντερ 4.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Σάκοτα 4, Χέρστον 7, Μιλόσεβιτς 8, Γκριν 3, Μαυροκεφαλίδης 16,  Κάρτερ 4, Μπράουν 5, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 9, Μαυροειδής 6.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...