Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει της Άβτοντορ με 104-99 για την ένατη αγωνιστική του Eurocup και πλέον έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης.

Ο «Δικέφαλος» πήρε προβάδισμα 20 πόντων στο ματς, ωστόσο δεν κατάφερε χειριστεί σωστά τη διαφορά του με αποτέλεσμα δεύτερο ημίχρονο να είναι κανονικό ντέρμπι.

Σεληνιασμένος ο Σχορτσανίτης, πέτυχε 27 πόντους, στο καλύτερο ματς του από τη μέρα που φόρεσε τα ασπρόμαυρα. Ίδιος αριθμός πόντων και από τον επίσης εξαιρετικό Βασιλειάδη. Ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μπεσίκατς θέλει τώρα η ελληνική ομάδα για να προκριθεί στους «32».

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα με 0-3 και 2-5. Στη συνέχεια όμως, από το δεύτερο λεπτό και μετά ο ΠΑΟΚ προσπέρασε (8-5) και δεν ξανακοίταξε πίσω. Όσο περνούσε η ώρα η διαφορά αυξανόταν, με την ελληνική ομάδα να έχει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, απόρροια των οργανωμένων επιθέσεών της.

Για του λόγου το αληθές, η πρώτη περίοδος έληξε με τον ΠΑΟΚ ναι μεν να έχει δεχτεί 21 πόντους, αλλά να έχει πετύχει 35! Αυτή η διαφορά ήταν και η μεγαλύτερη που σημειώθηκε μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς. Στη δεύτερη περίοδο οι Θεσσαλονικείς μπήκαν το ίδιο «ζεστοί», καταφέρνοντας μετά από προσπάθεια του Βασιλειάδη να φτάσουν τους 20 πόντους χάντικαπ μετά από ένα περίπου λεπτό (44-24).

Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε η αντεπίθεση της Άβτοντορ, η οποία σταθερά μείωνε τη διαφορά, η οποία 50” πριν από το ημίχρονο ήταν στους πέντε (49-44), με τον ΠΑΟΚ να έχει πετύχει μόλις έξι σε διάστημα εννέα λεπτών!

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και σε 70 περίπου δευτερόλεπτα οι πέντε πόντοι έγιναν 10 (54-44), αλλά και 11, ύστερα από τρίποντο του Τέπιτς (60-49, στο 23′). Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι όχι μόνο πλησίασαν, αλλά και προσπέρασαν στο σκορ για πρώτη φορά μετά την αρχή του ματς. Με τρίποντο ο Ζάμπελιν έκανε το 71-72, 1’40” πριν από τη λέξη του τρίτου δεκαλέπτου, το οποία τελικά βρήκε τον ΠΑΟΚ και πάλι μπροστά με 76-74. Στην αρχή της τελευταίας περιόδου, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε σχετικά καλά, πηγαίνοντας στο +5, αλλά στη συνέχεια όχι μόνο αντεπιτέθηκαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά προσπέρασαν στο 33′ (79-81), φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στους έξι (80-86 στο 34′).

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν κατέρρευσε, αλλά «μάζεψε» τη διαφορά, αρχικά μειώνοντας στον πόντο με τον Σχορτσανίτη  4,5′ πριν από το τέλος (87-88) και προσπερνώντας στη συνέχεια με τον Ντούβνιακ (89-88).
Στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, η ελληνική ομάδα έχτισε μία διαφορά η οποία έφτασε και τους εφτά πόντους (96-89) 1’55” πριν από το τέλος. Στα 40” πριν από τη λήξη, ο φοβερός και τρομερός Σχορτσανίτης, έκανε το 100-93 και ουσιαστικά «τέλειωσε» το ματς. Το τελευταίο άκουσμα της κόρνας βρήκε τον ΠΑΟΚ μεγάλο νικητή με σκορ 104-99.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 35-21, 49-44, 76-74, 104-99

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Τέπιτς, Λιάπης, Βασιλειάδης, Τσόχλας, δέδας, Μαργαρίτης, Κοττάς, Σχορτσανίτης, Καμάρας, Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς, Χάτσερ

ΑΒΤΟΝΤΟΡ (Α. Βασίλιεφ): Στολ, Λουκάσοφ, Μπέκιεφ, Κλιμένκο, Τσάπελ, Κολέσνικοφ, Μπρουκς, Ζάμπελιν, Πέτερσον, Μακίεφ

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...