Ο ΠΑΣ διέλυσε τον Ατρόμητο

Η αρχή λένε πως είναι το ήμισυ του παντός και στα Γιάννενα σίγουρα θα έχουν κάθε λόγο να χαμογελάνε από την τρομερή εμφάνιση του ΠΑΣ, ο οποίος έκανε μια… χαψιά τον Ατρόμητο στους Ζωσιμάδες, επικράτησε 3-0 και ξεκίνησε ονειρικά το φετινό πρωτάθλημα.

Μόλις από το 4′ ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε «φουριόζος» στον αγωνιστικό χώρο και με εκφραστή τον Ισπανό επιθετικό, Κόντε, έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς, όταν το κοντινό του πλασέ εξουδετέρωσε ο Γκορμπούνοφ. 

Παρ’ όλα αυτά, το γκολ δεν άργησε για τους Ηπειρώτες, αφού ο Ζησόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει σέντρα του Καρανίκα σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι του μέσα στην περιοχή προ του Κόντε και ο Βάτσιος υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Ναδάλες στο κέντρο της εστίας μόλις στο 10′. 

Το γκολ άλλαξε τους ρόλους των δύο ομάδων, με τον Ατρόμητο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων (μέχρι και 65% η υπέρ του κατοχή της μπάλας), αλλά από ουσία… μηδέν. Αλλεπάλληλες σέντρες από δεξιά και αριστερά, κυρίως με τους Κιβρακίδη και Μπίτολο αντίστοιχα, που όμως δεν έβρισκαν στόχο, αφού οι τρεις «σωματοφύλακες» της άμυνας του ΠΑΣ μπορούσαν να αναχαιτίσουν τον Λε Ταλέκ. 

Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 25′ ο Κοζορώνης αν έβρισκε πιο «γεμάτα» την μπάλα θα είχε κάνει το 2-0. Η… απάντηση από τους φιλοξενούμενος ήρθε στο 38′ με την κεφαλιά του Μπάγκα, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εξαιρετικά σε κόρνερ. Τελικά, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν αυτή που βρήκε πολύ εύκολα το δεύτερο γκολ στο 41′, καθώς ο Μπίτολο έκανε λανθασμένη κεφαλιά προς τα πίσω, ο Μαμπουλού την υποδέχθηκε και την έστρωσε στον Κόντε που πλάσαρε ιδανικά τον Γκορμπούνοφ. 

Παρά το 2-0, ο Τραϊανός Δέλλας δεν επέλεξε κάποια διορθωτική κινήση, ελπίζοντας σε άμεση αντίδραση των παικτών του, αλλά τόσο ο Πασχαλάκης στο 47′ που είπε «όχι» σε σουτ του Μπάγκα, όσο και ο Ντιγκινί στο 54′ που κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας (άστοχη έξοδος του γκολκίπερ του ΠΑΣ) ήταν οι αιτίες που ο Ατρόμητος έμεινε στο μηδέν. 

Αυτή την επιπολαιότητα των φιλοξενούμενων την τιμώρησε ο ΠΑΣ, που και πάλι πάρα πολύ εύκολα βρήκε για τρίτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 57′, βάζοντας τέλος στο ματς. Η συνεργασία ίδια… Ο Μαμπουλού μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο στο ύψος της μικρής περιοχής, Κόντε και ο Ισπανός δεν είχε παρά να τη σπρώξει στα δίχτυα για το 3-0. 

Εκεί, φυσιολογικά το ματς «έσβησε»… Ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, δημιουργώντας και κάποιες υποψίες ευκαιριών, όπως το σουτ του Μπίτολο στο 76′, αλλά ο ΠΑΣ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για το 4-0, όταν ο Κοζορώνης σούταρε από το ύφος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ναδάλες αλλάζοντας πορεία, αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε. 

Το τέλος του ματς βρήκε τους «οικονομικούς» γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη, χάρη στην άψογη συνεργασία των Μαμπουλού και Κόντε και αντίθετα τον Ατρόμητο να προβληματίζεται και για την έλλειψη φαντασίας στη δημιουργία, αλλά και την εκτελεστική του επιπολαιότητα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες (76′ Κούτρης), Σκόνδρας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Γιάκος (69′ Δώνης), Ακόστα, Κόντε (70′ Ζάιρο), Μαμπουλού

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Μπάγκα (63′ Κοντοές), Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Τόνσο, Ζησόπουλος, Ντιγκινί (70′ Παπαδόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλείου (55′ Μπρίτο), Λαζαρίδης

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...