Ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας ένας από τους τρεις «most wanted» καταζητούμενος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δεύτερος «most wanted» καταζητούμενος είναι ο Αρτέμης Σώρρας, ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», ο οποίος εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο. Οι άλλοι είναι ο ληστής της ντουλάπας και ο βασίλης παλαιοκώστας 

Στις 17 Μαρτίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας του επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, καθώς κρίθηκε μαζί με τη σύζυγό του ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Ο Σώρρας, ωστόσο, είχε οργανώσει ήδη τη φυγή του και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Youtube διάγγελμα, στο οποίο καλούσε τους οπαδούς του να αντιδράσουν σε τυχόν σύλληψή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρισκόταν η σύζυγός του, η οποία όταν κατάλαβε ότι η δίκη θα γινόταν κανονικά έφυγε.

Η εξαφάνισή του «πλήγωσε» το γόητρο της ΕΛ.ΑΣ., που από την πρώτη στιγμή δημιούργησε ειδικά κλιμάκια της Ασφάλειας με μοναδικό σκοπό τον εντοπισμό του. Στα επίσημα στοιχεία του αρχηγού της «Ελλήνων Συνέλευσις» υπήρχε μία διεύθυνση κατοικίας στο κέντρο της Πάτρας και μία στο χωριό Θεριανό (νομός Αχαΐας). Φυσικά δεν κρυβόταν σε κανένα από τα δύο σπίτια.

Το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. κατακλυζόταν τους δύο πρώτους μήνες της εξαφάνισης από εκατοντάδες τηλέφωνα από πολίτες που «είδαν» τον Σώρρα ή «γνώριζαν» που είναι.
Εκατοντάδες ώρες αφιερώθηκαν για την εξακρίβωση των πληροφοριών αυτών, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κάποιες ενδείξεις (σίγουρα όχι αποδείξεις) ότι ο Αρτέμης Σώρρας μπορεί να έφυγε ακτοπλοϊκώς από Πάτρα για Ιταλία.

Αυτό, ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρίσκεται στην Ελλάδα, διότι έχει δίπλα του πολλούς έμπιστους οπαδούς του που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να κρυφτεί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αστυνομικοί έχουν παρακολουθήσει «διακριτικά» πολλά σπίτια έμπιστών οπαδών του Σώρρα στο νομό Αχαΐας, χωρίς όμως να διαπιστωθεί η παρουσία του «αρχηγού» εκεί.

Σε περίπτωση που έχει διαφύγει σε γειτονική χώρα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως μπορεί να επιχειρήσει να διαφύγει σε κάποια χώρα της Λατινικής ΑμερικήςΣε περίπτωση που έχει διαφύγει σε γειτονική χώρα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως μπορεί να επιχειρήσει να διαφύγει σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Από έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στις αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει τις εναέριες μεταφορές για τη διαφυγή του και αναζητούν στοιχεία για τον εντοπισμό του από τα στίγματα των τηλεφωνικών και διαδικτυακών του επικοινωνιών.

Παράλληλα, έγινε έρευνα για να εντοπιστεί η προέλευση του βίντεο που ανέβασε στο Youtube. Αναζητήθηκαν -χωρίς αποτέλεσμα- ηλεκτρονικά ίχνη του κόμβου μετάδοσης, αποστολής και του παραλήπτη, προκειμένου να βρεθεί έστω και ένα στίγμα του χώρου παρουσίας του. Στο μεταξύ, έγιναν έρευνες στις οικίες των τεσσάρων παιδιών του καταζητούμενου σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Μεσόγεια. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το «επίσημο» τηλέφωνο του Αρτέμη Σώρρα αλλά και της συζύγου έχουν κλείσει και πιθανότατα καταστραφεί.

ΠΗΓΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...