Ο Π. Καμμένος ζήτησε από ΕΕ και ΝΑΤΟ παρέμβαση για την επιθετικότητα της Τουρκίας

Ο Π. Καμμένος ζήτησε από ΕΕ και ΝΑΤΟ παρέμβαση για την επιθετικότητα της Τουρκίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.
Εξετάστηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28-29 Ιουνίου.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτα μη κράτη μέλη στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας δεν μπορεί να συμπεριλάβει κράτη που δεν αναγνωρίζουν την ολότητα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ζήτησε να μην αποκλείεται η συμμετοχή κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Νατοϊκά δρώμενα.

Κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι για 117 ημέρες χωρίς απαγγελία κατηγοριών.

Τόνισε ότι επιθετικές συμπεριφορές στην ανατολική Μεσόγειο απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να προχωρήσουν κατά αρμοδιότητα στις κατάλληλες ενέργειες.

Όπως ανέφερε, η επιχείρηση του ΝΑΤΟ SNMG-2 στο Αιγαίο, όχι μόνο θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά να επεκταθεί η δραστηριότητά της και στην ανατολική Μεσόγειο, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Επίσης, ζήτησε να μετατραπεί στην πράξη η Frontex σε συνοριοφυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αναλάβει όχι μόνο την αποτροπή, αλλά και την επιστροφή των μεταναστών.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/335620-O-P-Kammenos-zetese-apo-EE-kai-NATO-parembase-gia-ten-epithetikoteta-tes-Toyrkias ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...