Ο Σκουρλέτης και οι… φούρνοι!

Ο Σκουρλέτης και οι... φούρνοι!
«Θύελλα» αντιδράσεων και ευλόγητους φόβους στην ευγενή τάξη των… αρτοποιών, ή φουρναραίων όπως τους έλεγαν παλιότερα οι απλοί πολίτες, προκάλεσε η νέα δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα γκρεμιστούν οι φούρνοι αν ο πάει ο πρωθυπουργός να διαπραγματευτεί».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σκουρλέτης τα βάζει με τους φούρνους. Στις 26 Φεβρουαρίου του 2013 είχε δηλώσει «Πρέπει να γκρεμίστηκε και κάποιος φούρνος, διότι εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς στη Βουλή». Είναι απωθημένο από την παιδική του ηλικία; Έχει κάτι με το φούρναρη της γειτονιάς του; Τον έβαζαν μικρό να ζυμώνει; Έχει καεί σε ξυλόφουρνο; Όποια κι αν είναι η αιτία που προκαλεί αυτή την αποστροφή του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στους φούρνους, θα πρέπει να το ψάξει.

Πάντως για να είμαστε ακριβείς, η λαϊκή αυτή φράση της καθομιλουμένης, συχνά λέγεται για κάποιον που έχουμε να δούμε καιρό.

Όταν θέλουμε να πούμε ότι θα γίνει μεγάλη φασαρία λέμε «θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες». Εκτός από τις πολιτικές, θα αλλάξουν και οι παροιμίες με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ; 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...