Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου δίνει την δυνατότητα σε κάθε ομολογιούχο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Θέμα :Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου δίνει την δυνατότητα σε κάθε ομολογιούχο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Τον Μάρτιο του 2010 η Ελληνική Κυβέρνηση με υπουργό οικονομικών τον κ. Βενιζέλο αποφάσισε να δημεύσει τις οικονομίες 15.000 οικογενειών. Άμεσα αποφασίστηκε η σύσταση του Συλλόγου και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του PSI+ ως προς τα φυσικά πρόσωπα.

 

Το ΣτΕ, ξεπερνώντας κάθε λογική ισονομίας και δικαίου, έκρινε πως, για λόγους «Δημοσίου Συμφέροντος» (στο όνομα του έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα), δεν εγκρίνεται το αίτημα εξαίρεσης των φυσικών προσώπων από το PSI+. Μετά την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ – ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είτε είχαν προσφύγει στο ΣτΕ είτε όχι.

 

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου δίνει την δυνατότητα σε κάθε ομολογιούχο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα πρέπει να γίνει σαφές πως η οποιαδήποτε δικαίωση, στο ΕΔΑΔ, αυτών που θα προσφύγουν, δεν σημαίνει και ταυτόχρονη δικαίωση όλων των ομολογιούχων, αφού το ΕΔΑΔ επιδικάζει ατομικές αποζημιώσεις, που δεν υποχρεώνουν το Ελληνικό κράτος να τις αποδώσει και σε αυτούς που δεν προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ. Δεν αποτελεί δηλαδή δε δικασμένο για όλους τους ομολογιούχους.

 

Οι ομολογιούχοι λοιπόν που επιθυμούν να συμμετέχουν με τον Σύλλογο στην διεκδίκηση των οικονομιών τους στο ΕΔΑΔ,

– είτε είναι παλιά μέλη είτε είναι νέα,

– είτε είχαν προσφύγει στο ΣτΕ είτε όχι,

θα πρέπει:

 

  1. Να είναι μέλη του Συλλόγου και να είναι ταμειακά ενήμεροι για το 2013, δηλαδή να έχουν καταβάλλει τη συνδρομή στο Σύλλογο για το 2013. Υπενθυμίζεται ότι η συνδρομή στο Σύλλογο είναι 30και μπορεί να κατατεθεί στον λογαριασμό του Συλλόγου στην Εθνική τράπεζα με ΙΒΑΝ GR12 0110 1000 0000 1004 8031 248 αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και αρ.κινητού τηλεφώνου. Για διευκόλυνση στην ενημέρωση του Συλλόγου, να σταλεί το καταθετήριο με fax στο 211 800 1775

 

2. Να υπογράψουν και αποστείλουν το ειδικό έντυπο εξουσιοδότησης που, μέσω του Συλλόγου, θα σταλεί στο ΕΔΑΔ. Επισημαίνεται ότι η αρχική εξουσιοδότηση που αφορούσε το ΣτΕ δεν ισχύει για το ΕΔΑΔ. Το έντυπο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και θα αποσταλεί σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και ταχυδρομικά, αλλά και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Δεν απαιτείται επικύρωση γνήσιου υπογραφής.

 

3. Οι συνδικαιούχοι θα πρέπει να υπογράψουν ανεξάρτητο έντυπο εξουσιοδότησης και δεν απαιτείται ανεξάρτητη συνδρομή στο Σύλλογο.

 

  1. Μαζί με το ειδικό έντυπο εξουσιοδότησης θα πρέπει να αποσταλεί σημείωμα που θα αναγράφονται τα στοιχεία των ομολόγων, δηλαδή ISIN, ποσό και ημερομηνία λήξης του ομολόγου.

 

Με τα πρωτότυπα (εξουσιοδότηση και σημείωμα) παρακαλούμε να μας στείλετε και ένα φωτοαντίγραφο για κάθε ένα από τα έγγραφα αυτά, προκειμένου να καταχωρηθούν και στο αρχείο του Συλλόγου για την περίπτωση που χρειαστεί κάποια διευκρίνιση.

 

Η εξουσιοδότηση και το σημείωμα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση:

Κάνιγγος 27 (3ος όροφος) 10682, Αθήνα

 

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 31 Ιουλίου 2014

 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ του συλλόγου 211-8001774



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...