Ο Τάκης Ζαχαράτος πρωταγωνιστεί στο “Cabaret”

Ο Τάκης Ζαχαράτος πρωταγωνιστεί στο “Cabaret”

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

Η πρόταση για να παίξει ο Τάκης Ζαχαράτος τον ρόλο του κομπέρ στο μιούζικαλ «Cabaret» είχε γίνει από παραγωγούς δύο φορές. Και να που τρίτωσε και ευοδώθηκε. Το θρυλικό και  πολυβραβευμένο μιούζικαλ που σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά ανεβαίνει από τις 3 Φεβρουαρίου στο Παλλάς σε παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών.

“Για μένα είναι το ωραιότερο μιούζικαλ που γράφτηκε ποτέ. Και είμαι πολύ τυχερός που θα παρουσιαστεί στο ωραιότερο  θέατρο της Αθήνας, με τους καλύτερους συντελεστές που θα μπορούσε ποτέ να έχει αυτή η παράσταση. Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί το έργο αυτό το αγαπούσα και  το αγαπώ. Η γυναίκα που έφερε το μιούζικαλ στην Ελλάδα,  η μεγάλη μου αδυναμία, ο άνθρωπος που μέσα από τη δική της εικόνα έγινα γνωστός, Θα ήθελα λοιπόν την παράσταση αυτή να την αφιερώσω στην Αλίκη, η οποία το έπαιξε με τόσο μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας.”, τονίζει ο Τάκης Ζαχαράτος, ενώ προσθέτει: «Εχω μεγάλη αγωνία για το πώς θα ανταποκριθώ σε έναν ρόλο οσκαρικό, σε έναν ρόλο που έχουν παίξει σπουδαίοι ηθοποιοί.»

Η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε 8 χρυσά αγαλματίδια κι έκανε το Cabaret πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο.

Τον ρόλο της Σάλι Μπόουλς στο Παλλάς ενσαρκώνει η Τάμτα, η οποία δηλώνει: «Είναι ένας ρόλος τόσο γλυκός και τόσο πολύ απαιτητικός. Δεν σας κρύβω ότι με αγχώνει το πώς θα τον παίξω. Είναι ένας δημιουργικός φόβος και ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα.»

To Cabaret θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου και σε πρωτότυπους στίχους της Αφροδίτη Μάνου σε μια υπερπαραγωγή ενάντια σε συμβάσεις, γεμάτη σαγήνη, έρωτα, εκκεντρικότητα, χορό και πολλή μουσική!

«Είναι ευλογία να παίζω μαζί με την Τάμτα. Μετά την Μαρινέλλα, δεν εχω ξαναδεί άνθρωπο να δουλεύει τόσο και να είναι πραγματική επαγγελματίας. Είναι άψογη στο τραγούδι και μια έκπληξη στην πρόζα και στην υποκριτική.  Την κοιτάω και ξεχνώ να μπω στο ρόλο μου.» εξηγεί ο Τάκης Ζαχαράτος.

Χώρος ονείρου ή εφιάλτη, εικόνα παρακμής ή διέξοδος, τόπος αμφισβήτησης ή διασκέδασης το Cabaret θα μείνει ριζωμένο για πάντα στη μνήμη των Θεατών.

Βερολίνο, 1930. Στη σκιά του ναζισμού ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής performer Σάλι Μπόουλς, που εμπλέκεται συναισθηματικά μ’ έναν Αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο. Σε παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός ζευγαριού, της Φροιλάιν Σνάιντερ με τον Χερ Σουλτζ. Πάνω σε όλους αυτούς και στην ιστορία της εποχής  που σηματοδοτεί την παρακμή της Δημοκρατίας στη Βαϊμάρη πέφτει η σχολιαστική ματιά του Κομπέρ, ενός πληθωρικού παρουσιαστή με σαρδόνιο χιούμορ.

dsFsf

Πρωταγωνιστούν

Κατερίνα Διδασκάλου, Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μπισμπίκης, Ευθύμης Ζησάκης, Δήμητρα Λημνιού

Μαζί τους οι, Γιάννης Αθητάκης, Δημήτρης Γαλάνης, Έλενα Μεντζέλου, Ελευθερία Παρασκευά και 13 ακόμα ηθοποιοί.

dsfsf

Συμμετέχει 10μελή ορχήστρα υπό την Διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Καρακωνσταντή

Διεύθυνση Επικοινωνίας : Μαργαρίτα Δρούτσα

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/319674-O-Takes-Zacharatos-protagonistei-sto-Cabaret ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...