Ο Τραμπ φάνηκε απειλητικός κι αυτό άφησε παράθυρο στον Μακρόν να αναδειχθεί

Ο Τραμπ φάνηκε απειλητικός κι αυτό άφησε παράθυρο στον Μακρόν να αναδειχθεί

Μακρόν

Παρ’ ότι η προσοχή όλων στη χθεσινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ήταν στραμμένη στον Ντόναλντ Τραμπ και στα πύρινα λόγια του κατά της Βόρειας Κορέας, την προσοχή κέρδισε και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατάφερε στη χθεσινή συνεδρίαση να παρουσιάσει τον εαυτό του ως πολιτικό αντίθετης κοπής από τον Τραμπ, κάτι που μπορεί να του επιτρέψει να ξεδιπλώσει το σχέδιό του να παίξει τον «καλό» διαπραγματευτή σε διεθνείς συγκρούσεις τρίτων.

 Ο Μακρόν ήδη από τις πρώτες μέρες στην προεδρία του, όσον αφορά την εξωτερική πολιτική έχει δείξει δύο πράγματα, πρώτον ότι θέλει να γίνει ηγέτης της Ευρώπης και να πετάξει τη Μέρκελ και τη Γερμανία από τον «θρόνο» τους και δεύτερον να αυξήσει τον ρόλο της Γαλλίας στα διεθνή τεκταινόμενα και να γίνει η χώρα μεγάλος παίκτης των εξελίξεων. Γι’ αυτό προσπαθεί να διαμεσολαβήσει στον εμφύλιο της Λιβύης και προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με τον Πούτιν.

Επιπλέον, θέλει η Γαλλία να γίνει ο διαμεσολαβητής των πάντων καθώς πρότεινε στον Τραμπ να κάνει διαμεσολάβηση μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλη πρότασή του είναι να αναλάβει τη γεφύρωση των σχέσεων του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία με τους διάφορους αντάρτες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301933-O-Tramp-phaneke-apeiletikos-ki-ayto-aphese-parathyro-ston-Makron-na-anadeichthei ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...