Ο Τσίπρας ανοίγει φακέλους στη συζήτηση για τη διαπλοκή

Αλέξης Τσίπρας

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ, ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, SIEMENS                                                      

Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση, όπου Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον μετά τη “διαβολοβδομάδα” που πέρασε ποντάρουν πολλά στη σημερινή συζήτηση, καθώς εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης για εκείνους. Μέσα απ’ το οποίο μπορούν να αναδείξουν-όπως λένε- τις ευθύνες της ΝΔ παίρνοντας μια βαθιά ανάσα από την πίεση που δέχονται για όλα τα ζητήματα.

Εξ’ αυτού του λόγου ο κ. Τσίπρας είχε κλειστή σύσκεψη με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες τις πρπηγούμενες μέρες όπου και έγινε η τελική προετοιμασία των φακέλων.

“Ήρθε η ώρα να βγουν όλοι οι σκελετοί από το ντουλάπι”

Ο πρωθυπουργός θα εξαπολύσει  γενικευμένη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιας και βασική στόχευση του Μαξίμου είναι “ο κ. Μητσοτάκης να έρθει απολογούμενος για τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ”.

Με δεδομένες και τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει πως ήρθε η ώρα ” να βγουν όλοι οι σκελετοί από το ντουλάπι,ενώπιον του Κοινοβουλίου”.

Θαλασσοδάνεια, υποθέσεις φοροδιαφυγής, Siemens

Τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι προνομιακές σχέσεις της ΝΔ με το “μιντιακό κατεστημένο” και τους καναλάρχες, αλλά και η υπόθεση Siemens βρίσκονται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες.

Και οι καλά γνωρίζοντες προιδεάζουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να πιέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να δώσει σαφείς απαντήσεις αναφορικά με “πρόσωπα και γεγονότα”.

Ξεχωριστές θα είναι οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις υποθέσεις:  Βγενόπουλου, Παπασταύρου και Σκλαβούνη ( Ubs), με την κυβέρνηση να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι την ώρα που οι δείκτες της οικονομίας σταθεροποιούνται και εκταμιεύονται τα 2,8 δις ευρώ “δεν έχει κανένα επιχείρημα, γι’ αυτό με ψεύδη και συκοφαντίες προσπαθεί να περισώσει το καθεστώς της διαπλοκής”.Τέλος, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι η ΝΔ επενδύει στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης,πράγμα που έκανε και κατά την αρχική περίοδο της διαπραγμάτευσης και στην πρώτη αξιολόγηση και πως τώρα παίζει την τρίτη πράξη του δράματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...