Ο Τσίπρας στην ώρα του πρωθυπουργού για τα F16

Ο Τσίπρας στην ώρα του πρωθυπουργού για τα F16

Απαντήσεις για την αναβάθμιση των F16 μετά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες δίνει το πρωί ο  Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσέρχεται στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

Την επίκαιρη ερώτηση, αναφορικά με το ποια είναι τα αντισταθμιστικά ανταλλάγματα εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση για τη Σούδα αλλά και τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συμφωνία για τα αεροσκάφη κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Και από το Μαξίμου αποφάσισαν πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία – επικοινωνιακά τουλάχιστον- για να απαντήσουν και στα δύο …στρατόπεδα. Αφού, πέρα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν ασκήσει κριτική και κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης.

Μάλιστα, από το κυβερνητικό στρατόπεδο τις εν λόγω ενστάσεις  ακούν -προφανώς- όχι και με τόσο μεγάλη ευχαρίστηση. Συν τοις άλλοις είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να συσπειρώσει το κόμμα του και οι πληροφορίες αναφέρουν οτι θα ανοίξει τη συζήτηση προχωρώντας και σε απολογισμό του ταξιδιού στις ΗΠΑ.

Τα μηνύματα από τον Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες o πρωθυπουργός, αναμένεται να εστιάσει στους εξής άξονες:

Πρώτον, θα υπερασπιστεί την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης για την αναβάθμιση των f16 ξεκαθαρίζοντας ότι «όλα θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια» και εν συνεχεία θα επιχειρήσει να καταδείξει τη διαφορά- όπως λένε συνεργάτες του- για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, θα θέσει το ζήτημα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προτάσσοντας τα οφέλη από την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ειδικότερα, στο κυβερνητικό επιτελείο στέκονται στη στήριξη που έλαβαν από τον Αμερικανό πρόεδρο για τη διευθέτηση του χρέους, την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος και τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Οικονομίας και των ΗΠΑ για την προσέλκυση των επενδύσεων.

Με φόντο ,τέλος, την ενόχληση και  τη γκρίνια στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεδριάσεις στα όργανα που είναι όχι και τόσο συχνές, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και ενδεχομένως και της Πολιτικής Γραματείας του κόμματος. Και το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτές θα τεθούν επί τάπητος και θα διατυπωθούν οι απόψεις όλων και για το θέμα των F16 όπως και για την πορεία της τρίτης αξιολόγησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/307045-O-Tsipras-sten-ora-toy-prothypoyrgoy-gia-ta-F16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...