Ο άνθρωπος-«κλειδί» στο Μαξίμου πίσω από τις επενδύσεις

Ο άνθρωπος-«κλειδί» στο Μαξίμου πίσω από τις επενδύσεις

Φλαμπουράρης

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται σε παρασκηνιακό επίπεδο στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, σε μια προσπάθεια να ρίξουν το βάρος στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας κινητοποίησε αμέσως μετά τη ΔΕΘ την Task Force στην οποία μετέχουν όλοι οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, καθώς και οι Υπουργοί των περισσότερων παραγωγικών κλάδων.

Ωστόσο, πρόσωπο-κλειδί για τον πρωθυπουργό σ’ αυτό το εγχείρημα είναι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Οι καλά γνωρίζοντες, σχολιάζουν ότι οι επαφές Φλαμπουράρη με εγχώριους επενδυτές είναι καταλυτικές. Ειδικά, όταν οι διοικητικές διαδικασίες καθυστερούν λόγω της γραφειοκρατίας ή όταν οι υπόλοιποι διστάζουν να πάρουν πρωτοβουλίες. Στην παρούσα φάση, διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην επίλυση του Ελληνικού, ενώ στο παρελθόν έτεινε χείρα βοηθείας τόσο για τη διαχείριση των απορριμάτων αλλά και για πολλές επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας.

Για τους παροικούντες το Μαξίμου, είναι ο άνθρωπος «που τίθεται σε εγρήγορση όταν τα πράγματα δυσκολεύουν», ενώ πολλοί λένε ότι μπορεί να είναι παλιός  αριστερός «αλλά ταυτόχρονα είναι και άνθρωπος της πιάτσας».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301243-O-anthropos-kleidi-sto-Maximoy-piso-apo-tis-ependyseis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...