Ο άνθρωπος με τα 3 πόδια, τα 16 δάχτυλα και τα 2 γεννητικά όργανα – δούλεψε σε τσίρκο, είχε 4 παιδιά και μία πολύ φυσιολογική ζωή.

Ο άνθρωπος με τα 3 πόδια

Γεννήθηκε το 1881 στην πόλη Ροσολίνι της Σικελίας και ήταν ένα από τα δώδεκα παιδιά της οικογένειας. Το όνομά του ήταν Φραντσέσκο Λεντίνι και γεννήθηκε με τρία πόδια, δύο γεννητικά όργανα και τέσσερις πατούσες.

Ο άνθρωπος με τα 3 πόδια

 Η παραμόρφωση του οφειλόταν στον δίδυμο αδερφό του. Κατά τη διάρκεια της κύησης υπήρξαν επιπλοκές και τον απορρόφησε. Όταν η μητέρα του τον αντίκρισε σοκαρίστηκε και αρνήθηκε να τον μεγαλώσει. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν τα επιπλέον άκρα γιατί θα προκαλούσαν ζημιά στο νευρικό του σύστημα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο σπίτι της θείας του.

Όταν έβλεπε τα άλλα παιδιά της ηλικίας του να παίζουν στενοχωριόταν με την κατάσταση του. Η διάθεση του άλλαξε όταν η θεία του τον έστειλε να ζήσει σε ένα ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τότε διαπίστωσε ότι υπήρχαν και άλλα παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα και άρχισε να νιώθει καλύτερα.

Όπως είχε αναφέρει: «Εγώ μπορούσα να διαβάζω και εκείνα όχι. Μπορούσα να μιλήσω, να ακούσω μουσική και να απολαύσω τις ομορφιές της ζωής. Η παραμονή μου στο ίδρυμα ήταν το καλύτερο πράγμα που μπορούσε να μου συμβεί». Από εκείνη τη στιγμή, σταμάτησε να παραπονιέται και άρχισε να απολαμβάνει τις καθημερινές δραστηριότητες με τα παιδιά της ηλικίας του.

 Έμαθε να περπατάει στα δύο του πόδια, να τρέχει, να κάνει ποδήλατο και μπορούσε πλέον να ελέγχει τα μέλη του. Σε μικρή ηλικία μετανάστευσε στην Αμερική με την οικογένειά του. Η ιδιαιτερότητα του δεν άργησε να γίνει αντιληπτή από τους θιασάρχες της εποχής, οι οποίοι προσέγγισαν τους γονείς του.

Ο Λεντίνι έγινε γνωστός ως «ο Μεγάλος Λεντίνι» και απέκτησε δικά του νούμερα στο τσίρκο. Συνήθως εμφανιζόταν στη σκηνή και έκανε κάποια κόλπα με το τρίτο του πόδι.

Ο άνθρωπος με τα 3 πόδια

Έκανε περιοδείες σε όλη την Αμερική και αμέσως τράβηξε την προσοχή του κοινού. Όταν τον ρωτούσαν πως αγοράζει παπούτσια, αφού πωλούνται σε ζευγάρια, τους απαντούσε:

«Αγοράζω δύο ζευγάρια και το ένα που περισσεύει το δίνω σε έναν φίλο μου που έχει χάσει το ένα του πόδι». Μεγαλώνοντας, έγινε ένας ωραίος άντρας, που γοήτευε τις γυναίκες που τον παρακολουθούσαν. Παντρεύτηκε τη Τερέζα Μάρει και απέκτησαν μαζί τέσσερα υγιή παιδιά. Πλέον οι ερωτήσεις που του έκαναν, αφορούσαν κυρίως τη σεξουαλική του ζωή.

Ο Λεντίνι τους έδωσε απαντήσεις μέσα από το βιβλίο που έγραψε «Η ιστορία ζωής του Φραντσέσκο Λεντίνι». Στο βιβλίο αναφερόταν στην μοναδική του ανατομία, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας και πως εκτίμησε τη ζωή. Αποκάλυπτε ότι το τρίτο του πόδι δεν τον εμπόδιζε στον ύπνο και ότι είχε μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή με τη γυναίκα του.

Ο Λεντίνι έκανε περιοδείες σε όλη την Αμερική και ήταν από τα πιο δημοφιλή νούμερα που εμφανίστηκαν στο τσίρκο τον περασμένο αιώνα. Οι συνάδελφοι του τον σεβόντουσαν και τον αποκαλούσαν «Ο Βασιλιάς», γράφει η “Μηχανή του χρόνου”.

Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Ήταν από τους λίγους ανθρώπους που γεννήθηκαν με πρόσθετα μέλη και είχα τη δυνατότητα να τα ελέγχει πλήρως. Όταν τον ρωτούσαν: «Πόσο άσχημα ήταν να ζει έτσι;» απαντούσε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμένα, έχουν λιγότερα για να ζήσουν και έχουν ένα δέκατο της χαράς που αποκομίζω εγώ από τη ζωή μου»….

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...