Ο ήρωας που σταμάτησε το φορτηγό του μακελάρη της Νίκαιας (Φωτογραφίες)

Τρίτη 19/07/2016 – 19:17

Ένας μοτοσικλετιστής που έριξε το σκούτερ του στις ρόδες του φορτηγού, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν ακόμα άγνωστα και ένας πολίτης που κρεμάστηκε από την πόρτα του οδηγού/τρομοκράτη, είναι τα δυο άτομα που προσπάθησαν να ανακόψουν την τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας.

Τη στιγμή που ο τρομοκράτης Mohamed Lahouaiej Bouhlel κατέβαινε με το λευκό φορτηγό την Promenade des Anglais, σπέρνοντας τον θάνατο, κάποιοι περαστικοί είχαν το θάρρος να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη αποτρόπαια πράξη του.

Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν έναν πεζό να πιάνεται στην πόρτα του φορτηγού από την μεριά του οδηγού σε μια προσπάθεια να τον καθυστερήσει. 

Το όνομα του, Alexandre Migues, κάτοικος Νίκαιας, που βρισκόταν στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης βράδυ της 14ης Ιουλίου. 

Βλέποντας το φορτηγό να επιτυγχάνει συνθλίβοντας κάτω από τις ρόδες του μια γυναίκα, ανέβηκε στο ποδήλατο του και άρχισε να τρέχει από πίσω από το φορτηγό. Όταν το πλησίασε και διαπίστωσε ότι βρίσκεται αρκετά κοντά του, πήδηξε πάνω στην καμπίνα πιάνοντας την πόρτα του οδηγού, την οποία και προσπάθησε να την ανοίξει μια-δυο φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Τότε ο τρομοκράτης έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε με αποτέλεσμα ο Migues να αφήσει το χερούλι της πόρτας και να πέσει στην άσφαλτο με το φορτηγό να απομακρύνεται.

Εκείνη την στιγμή, όπως είπε σε συνέντευξή του, είδε ένα δεύτερο άτομο, πάνω σε ένα σκούτερ να ακολουθεί το φορτηγό, να προσπαθεί να το προσπεράσει και όταν είχε φτάσει δίπλα στον οδηγό ο αναβάτης του το έριξε στις ρόδες του φορτηγού.

«Το φορτηγό είχε απομακρυνθεί και δεν μπορούσα να δω καλά τι συνέβαινε, αλλά άκουσα τότε τους πυροβολισμούς», είπε ο Migues.

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...