Ο απίστευτος θάνατος του πιο άτυχου ανθρώπου στην αρχαία Πομπηία (ΦΩΤΟ)

Ο απίστευτος θάνατος του πιο άτυχου ανθρώπου στην αρχαία Πομπηία (ΦΩΤΟ)

Κατά τη διάρκεια πρόσφατων αρχαιολογικών ανασκαφών στα ερείπια της Πομπηίας οι αρχαιολόγοι βρήκαν το σκελετό του πιο άτυχου άντρα της πόλης.

Πιστεύεται ότι ο άνδρας, ηλικίας περίπου 30 ετών, στην προσπάθεια του να εγκαταλείψει την πόλη μετά τη φονική έκρηξη του Βεζούβιου, ένας πέτρινος όγκος βάρους μεγαλύτερου των 300 κιλών, αποκολλήθηκε και έπεσε στο κεφάλι του με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία.

Μετά από εξέταση του σκελετού του άνδρα, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ο Ρωμαίος είχε βλάβες στην κνήμη του, οι οποίες υποδηλώνουν σοβαρή λοίμωξη των οστών, γεγονός που τον εμπόδισε να φύγει γρήγορα από την πόλη. «Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στο βάδισμα, αρκετές για να εμποδίσουν τη διαφυγή του ανθρώπου στα πρώτα δραματικά λεπτά που προηγήθηκαν της έκρηξης», ανέφεραν.

Μετά από εξέταση του σκελετού του άνδρα, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ο Ρωμαίος είχε βλάβες στην κνήμη του, οι οποίες υποδηλώνουν σοβαρή λοίμωξη των οστών, γεγονός που τον εμπόδισε να φύγει γρήγορα από την πόλη Η τεράστια πέτρα προεξείχε από το έδαφος, όπως και ο σκελετός του Ρωμαίου, που βρέθηκε άθικτος από τον θώρακα μέχρι τα πόδια.

Οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι ο πέτρινος όγκος ήταν μέρος μιας πόρτας και εκσφενδονίστηκε στον αέρα από τη δύναμη της έκρηξης του ηφαιστείου που κατέστρεψε την Πομπηία στις 24 Αυγούστου 79 μ.Χ. Η τεράστια πέτρα προεξείχε από το έδαφος, όπως και ο σκελετός του Ρωμαίου, που βρέθηκε άθικτος από τον θώρακα μέχρι τα πόδια Ο σκελετός ανακαλύφθηκε σε χώρο όπου πραγματοποιούνται νέες ανασκαφές, σε μια περιοχή που πιστεύεται ότι ήταν σοκάκι με σπίτια που είχαν μπαλκόνια.

Ο Massimo Osanna, υπεύθυνος του αρχαιολογικού χώρου, χαρακτήρισε την αποκάλυψη «δραματική και εξαιρετική». «Ένας τεράστιο πέτρινο μπλοκ, ίσως από σκελετό πόρτας, εκσφενδονίστηκε με βία από το ηφαιστειακό σύννεφο, συγκρούστηκε με το κεφάλι του άνδρα, το οποίο και συνέθλιβε την ίδια στιγμή». Το κεφάλι του του Ρωμαίου αγνοείται, αλλά οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι βρίσκεται κάτω από την τεράστια πέτρα….

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333358-O-apisteytos-thanatos-toy-pio-atychoy-anthropoy-sten-archaia-Pompeia-PHOTO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...