Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλει να επισκεφτεί την Αμφίπολη

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλει να επισκεφτεί την Αμφίπολη
Παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη των ανασκαφών και επιδιώκει να επισκεφθεί τον τύμβο Καστά, όποτε είναι δυνατόν

Την επιθυμία του να επισκεφθεί τον τάφο της Αμφίπολης εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που παρακολουθεί στενά και με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία των ανασκαφών. Όπως αναφέρει γνωστό site, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι έτοιμος να καταθέσει σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού ώστε η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Ιερώνυμος είναι απόφοιτος του τμήματος αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει εργαστεί και σε ανασκαφή νεότερος, ως πανεπιστημιακός βοηθός δίπλα στον διεθνούς φήμης Έλληνα αρχαιολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Αρχιεπίσκοπο, ξέρουν την αγάπη του για την αρχαιολογία την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε παρά το γεγονός πως τελικά αποφάσισε να αφιερωθεί στην Εκκλησία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως επί των ημερών του στην Μητρόπολη Θηβών, αναστηλώθηκαν τα περισσότερα χριστιανικά μνημεία της Βοιωτίας.

Σύμφωνα τις πληροφορίες, το αίτημα θα κατατεθεί άμεσα, ώστε η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί μετά την ενθρόνιση του μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ στις 2 Νοεμβρίου οπότε και ο Αρχιεπίσκοπος θα βρεθεί για λίγο στην Μακεδονία.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...