Ο… αχόρταγος Pacman των ’80s έγινε 35 χρονών!

Ο... αχόρταγος Pacman των '80s έγινε 35 χρονών!
Σύμβολο της κουλτούρας της δεκαετίας του ’80, το βιντεοπαιχνίδι Pacman, ήταν από τα δημοφιλέστερα για μια ολόκληρη γενιά που πρόλαβε να μεγαλώσει μακριά από τις οθόνες των προσωπικών υπολογιστών.

Το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία, σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια και είναι το «πνευματικό παιδί» του Ιάπωνα προγραμματιστή Τόρου Ιβατάνι, ο οποίος σε ηλικία 24 χρόνων συνέλαβε την ιδέα του παιχνιδιού σ’ ένα πάρτι, όταν είδε μια πίτσα από την οποία έλειπε ένα κομμάτι. Για την ιστορία, ο Ιβατάνι σήμερα ακολουθεί πανεπιστημιακή καριέρα στο Πολυτεχνείο του Τόκιο.

Το παιχνίδι αρχικά έτυχε χλιαρής υποδοχής, μέχρι που υπέπεσε στην αντίληψη των Αμερικανών το 1980, οπότε και μετατράπηκε σε παγκόσμια επιτυχία.

Ο Πάκμαν – το όνομά του σημαίνει το στόμα που ανοιγοκλείνει – έχει σχήμα κεφαλιού που καταβροχθίζει τελείες προσπαθώντας ταυτόχρονα να ξεγλιστρήσει από τέσσερα φαντασματάκια – τα  Blinky, Pinky, Inky και Clyde – που τον κυνηγούν μέσα σ’ ένα λαβύρινθο.

Το παιχνίδι… τερμάτισε ο αμερικανός εστιάτορας Μπίλι Μίτσελ, ένας θρυλικός παίκτης βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ, με πολλά ακατάρριπτα ρεκόρ στο ενεργητικό του, ο οποίος στις 3 Ιουλίου 1999 και σε ηλικία 34 ετών, έπαιξε 6 συνεχόμενες ώρες, σημείωσε 3.333.360 πόντους, και πέρασε και τις 225 πίστες του παιγνιδιού.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...