Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί τους μουσουλμάνους να ενωθούν κατά της Δύσης και του Άσαντ

Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί τους μουσουλμάνους να ενωθούν κατά της Δύσης και του Άσαντ

Μπιν Λάντεν

Τον Ιανουάριο του 2017 το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε τον Χάμζα μπιν Λάντεν στη μαύρη λίστα των «διεθνών τρομοκρατών»

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, γιος του ιδρυτή του δικτύου της Αλ Κάιντα, απηύθυνε με ηχογραφημένο μήνυμά του κάλεσμα στους μουσουλμάνους να ενωθούν και να στηρίξουν τον «τζιχάντ» στη Συρία εναντίον του καθεστώτος και της Δύσης.

Ο Χάμζα από την παιδική του ηλικία προετοιμαζόταν να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά μιας ομάδας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.

Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο Χάμζα είχε απευθύνει εκκλήσεις για ενότητα μεταξύ των τζιχαντιστών και για να γίνουν επιθέσεις εναντίον της Δύσης.

Ο συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα που ενεπλάκη στον πόλεμο στη Συρία το 2013, το λεγόμενο Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα), ανακοίνωσε το 2016 ότι διακόπτει τη σχέση του με το δίκτυο και μετονομάζεται σε Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε (Φάταχ αλ Σαμ). Η οργάνωση αποτελείται κυρίως από Σύρους και μαζί με διάφορες οργανώσεις ισλαμιστών ανταρτών μάχεται εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το δίκτυο της Αλ Κάιντα είναι εχθρός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), η οποία επίσης εμπλέκεται στον πόλεμο στη Συρία.

Στο νέο μήνυμά του, το οποίο διανεμήθηκε από τζιχαντιστικούς ιστοτόπους, ο Χάμζα μπιν Λάντεν απευθύνει έκκληση στους «αδελφούς μουσουλμάνους από την Ινδονησία ως το Μάγρεμπ να ενταχθούν στον τζιχάντ για να σταματήσουν την επίθεση των Σταυροφόρων και των Ραφίντα (σ.σ. μειωτικός όρος για τους σιίτες)».

«Οι τζιχαντιστές έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων των μουσουλμάνων για να συνεχίσουν» τη μάχη, πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποια οργάνωση. Υπογράμμισε ότι η βοήθεια μπορεί να είναι επίσης οικονομική ή υλική.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ανήκει στη μειονότητα των αλαουιτών, ενός παρακλαδιού του σιισμού. Στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών και των τζιχαντιστών έχει την υποστήριξη τόσο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, όσο και του σιιτικού Ιράν.

Τον Μάιο του 2016 ο Χάμζα μπιν Λάντεν είχε ήδη καλέσει «το έθνος του ισλάμ να επικεντρωθεί στον τζιχάντ στη Συρία και στην ενότητα στις τάξεις των μουτζαχεντίν».

Αξιωματούχοι και αναλυτές εκτιμούν ότι ο Χάμζα Μπιν Λάντεν προετοιμάζεται να αναλάβει την ηγεσία του δικτύου και ότι, επωφελούμενος από τη στρατιωτική εξασθένηση του Ι.Κ., φιλοδοξεί να ενώσει υπό το λάβαρο της Αλ Κάιντα τους τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο.

Του δικτύου ηγείται σήμερα ο Αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Τον Ιανουάριο του 2017 το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε τον Χάμζα μπιν Λάντεν στη μαύρη λίστα των «διεθνών τρομοκρατών» την οποία καταρτίζει.

Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο γιος του Μπιν Λάντεν ζητούσε εκδίκηση για τον πατέρα του, να γίνουν επιθέσεις εναντίον των «αμερικανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων στην Ουάσιγκτον, στο Παρίσι και στο Τελ Αβίβ», ενώ είχε προτρέψει τους Σαουδάραβες «να ανατρέψουν» το μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301229-O-gios-toy-Mpin-Lanten-kalei-toys-moysoylmanoys-na-enothoyn-kata-tes-Dyses-kai-toy-Asant ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...