Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατασκεύασε «νεκροταφείο για προδότες»! (Βίντεο & Εικόνες)

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατασκεύασε «νεκροταφείο για προδότες»! (Βίντεο & Εικόνες)

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατασκεύασε «νεκροταφείο για προδότες»!

Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, είχε προαναγγείλει την κατασκευή ειδικού χώρου για τον ενταφιασμό των «προδοτών» που βρέθηκαν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από το κοιμητήριο που θα ενταφιαστούν οι νεκροί συνωμότες, στην είσοδο του οποίου, βρίσκεται η επιγραφή «Νεκροταφείο προδοτών».

Όπως είχε αναφέρει κατά την προαναγγελία του κοιμητηρίου ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης «οι αρχές θα πρέπει να διατηρήσουν ένα σημείο και να το ονομάσουν “Νεκροταφείο προδοτών”.

Οι περαστικοί θα τους καταριούνται. Μακάρι όλοι οι περαστικοί να τους καταριούνται και να μην μπορούν να ησυχάσουν μέσα στους τάφους τους».

Η κατασκευή του κοιμητηρίου ήταν γρήγορη, καθώς μέσα σε μόλις δύο ημέρες οι εργάτες έχτισαν έναν χαμηλό τοίχο περιμετρικά του χώρου, ενώ στην πίσω πλευρά του κοιμητηρίου θα δημιουργηθεί καταφύγιο για αδέσποτους σκύλους, σε μία ακόμα ένδειξη περιφρόνησης των νεκρών.

Η πρώτη σορός έφτασε με ασθενοφόρο στις 25 Ιουλίου, σύμφωνα με τους εργάτες, ωστόσο δεν υπήρχε θρησκευτική τελετή για τον ενταφιασμό της, καθώς απαγορεύτηκε από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Βέβαια, οι εργάτες δεν γνώριζαν την ταυτότητα του νεκρού, ο οποίος ενταφιάστηκε κάτω από χώμα, πέτρες και κλαδιά από πεύκο, εντούτοις, σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για τον 34χρονο καπετάνιο Μεχμέτ Καραμπεκίρ, πατέρα δύο παιδιών.

Ο Νετζίπ Ταϊλάν, πρώην στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και πρώην καθηγητής θεολογίας στο  Πανεπιστήμιο Μαρμαρά, ωστόσο, αντέδρασε στη δημιουργία του νεκροταφείου, επισημαίνοντας πως «η απόφαση ελήφθη εν βρασμώ».

Μάλιστα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Γνωρίζουμε ότι η πολιτεία έχει πληγωθεί από αυτό που συνέβη, αλλά πάντα υπήρχαν προδότες. Δεν είναι κάτι καινούριο, μπορείς να θάψεις τους πραξικοπηματίες σε ένα ξεχωριστό σημείο. Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να δημιουργήσεις ένα τέτοιο νεκροταφείο».

Από την άλλη, ο Άντριου Γκάρντνερ, ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε ότι αυτές οι ενέργειες «συμβάλλουν στην ήδη δηλητηριασμένη και επικίνδυνη ατμόσφαιρα», μετά την απόπειρα της ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Η άρνηση θρησκευτικών τελετών και μίας αξιοπρεπούς ταφής είναι στέρηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπό κανονικές συνθήκες τέτοιες ανακοινώσεις θα ήταν απίστευτες», τόνισε ο ερευνητής.

Αυτό είναι το νεκροταφείο προδοτών στην Κωνσταντινούπολη -BINTEO

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...