Ο δήμαρχος του Λονδίνου βλέπει στο Brexit μια «χρυσή ευκαιρία»

Ο δήμαρχος του Λονδίνου βλέπει στο Brexit μια «χρυσή ευκαιρία»

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 06/03/2016 – 21:13

δήμαρχος Λονδίνου

Ο εκκεντρικός δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, αρνήθηκε σήμερα ότι πίσω από την απόφασή του να υποστηρίξει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κρύβονται προσωπικές πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι η επιλογή του αυτή, στηρίζεται στη «χρυσή ευκαιρία» που έχει η Βρετανία να προχωρήσει αποφασιστικά την υπογραφή των δικών της εμπορικών συμφωνιών με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η υποστήριξη του Μπόρις Τζόνσον στο λεγόμενο “Brexit” έχει προκαλέσει εκνευρισμό στον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον και υπογραμμίζει τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των συντηρητικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά την άποψη του Τζόνσον, η επιλογή του ρίσκου για τη Βρετανία είναι η παραμονή της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Τα σχόλια του, ακολουθούν την προειδοποίηση του υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με την οποία, ενδεχόμενο «Brexit» θα οδηγήσει σε μακροχρόνιες και επώδυνες διαπραγματεύσεις, που θα καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας τόσο για τη βρετανική, όσο και για την ευρωπαϊκή, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Καμία οικονομία δεν έχει προηγουμένως εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια βρετανική αποχώρηση θα στερήσει το ευρωπαϊκό μπλοκ από τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του, αλλά και από ένα ηγετικό οικονομικό κέντρο.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον περιγράφει το ενδεχόμενο βρετανικής αποχώρησης ως ένα “αβέβαιο άλμα στο σκοτάδι.”

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον υποστηρίζει ότι “θα φύγει ένα μεγάλο βάρος από τις βρετανικές επιχειρήσεις,” ενώ δηλώνει ότι δεν πιστεύει στις απειλές των τραπεζών ότι θα εγκαταλείψουν το Λονδίνο, σε περίπτωση που η βρετανική αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταστεί γεγονός.

«Τα τελευταία χρόνια έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι αν δεν μας δώσουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να φύγουμε. Νομίζω ότι τώρα έχουμε μια χρυσή ευκαιρία ν’ απαξιώσουμε ένα κανονιστικό νομοθετικό βάρος, το οποίο είναι ολοκληρωτικά αντιδημοκρατικό», τόνισε ο Τζόνσον στη διάρκεια συνέντευξής του, στο BBC.

«Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία, η οποία δε θα μας δοθεί ξανά να δημιουργήσουμε μια σειρά από νέες σχέσεις, συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με τις αναπτυγμένες οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα, θα μπορούμε να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα ελεύθερου εμπορίου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξηγεί ο Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...