Ο δρ Γεράσιμος Χουλιάρας για τις σεισμικές δονήσεις στη Ναύπακτο

«Η περιοχή χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα. Στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς και κατά περιοδικά διαστήματα συνηθίζει να δίνει και μικροσεισμικές ακολουθίες» δηλώνει στο zougla.gr o κύριος ερευνητής σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, αναφερόμενος στις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στη Ναύπακτο.

«Εδώ και μια εβδομάδα παρατηρείται μια μικροσεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Ναυπάκτου στον Πατραϊκό κόλπο, μεταξύ Ναυπάκτου και Ρίου. Αυτή η ακολουθία αποτελείται συνήθως από μικρά μεγέθη που δεν έχουν υπερβεί τα 4,5 Ρίχτερ, όπως έγινε σήμερα τα ξημερώματα. 

»Η περιοχή χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα. Στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς και επίσης αυτή η συγκεκριμένη περιοχή κατά περιοδικά διαστήματα συνηθίζει να μας δίνει μικροσεισμικές ακολουθίες όπως είναι αυτή που συμβαίνει αυτές τις ημέρες. 

»Κανείς δεν είναι σε θέση να πει αν αυτή αποτελεί μια προσεισμική ακολουθία ή αν το φαινόμενο θα ησυχάσει ύστερα από λίγες ημέρες μέχρι μερικές εβδομάδες. Αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν» εξηγεί ο κ. Χουλιάρας.

zougla.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...