Ο επανυπολογισμός έφερε 10,8 εκατ. λιγότερο ΕΝΦΙΑ για 70.000 υπόχρεους!

Ο επανυπολογισμός έφερε 10,8 εκατ. λιγότερο ΕΝΦΙΑ για 70.000 υπόχρεους!

Στο Taxis τα νέα σημειώματα του ΕΝΦΙΑ που φέρνουν 10,8 εκατ. λιγότερο φόρο σε 70.000 φορολογούμενους!

Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα  εκκαθαριστικά σημειώματα της επανεκκαθάρισης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, που για 69.494 φορολογούμενους, φέρνει διαγραφή συνολικού φόρου ΕΝΦΙΑ ύψους 10,83 εκατ. ευρώ!

Επανεξέτασης του εισοδηματικού κριτηρίου των χορηγούμενων εκπτώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. άρθρου 7 ν. 4223/2017 (εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων). Πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι πέρσι το Δεκέμβριο έλαβαν την έκτακτη ενίσχυση που είχε δώσει η κυβέρνηση (έως 300 ευρώ, ανάλογα το εισόδημα). Η ενίσχυση είχε δοθεί, γιατί υπήρχε υπέρβαση του στόχου πλεονάσματος και αν δεν δινόταν κάπου, θα περνούσε λογιστικά στο 2017. Αν και η ενίσχυση αυτή, ως βοήθημα δεν φορολογείται, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται, λόγω λανθασμένης καταχώρησης του επιδόματος ως εισόδημα απο τον ΕΦΚΑ υπερέβησαν το όριο του εισοδηματικού κριτηρίου και έχασαν την έκπτωση 50% ή την πλήρη απαλλαγή τους. Μόλις έγινε γνωστό, οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, ήρθαν σε συνεννόηση και έγινε νέα αποστολή στοιχείων από τον ΕΦΚΑ, που οδήγησε σε επανακκαθάριση του φόρου.

Επίσης, στον νέο υπολογισμό, έγινε προσαρμογή της τιμής ζώνης της Β’ ζώνης Ψυχικού. Όσοι έχουν ακίνητα στη β’ ζώνη Ψυχικού στην πρώτη εκκαθάριση είχαν κατά λάθος ως τιμή ζώνης τα 5.150 ευρώ αντί για 4.100 ευρώ, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να ανέβει ο λογαριασμός του φόρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, οι παραπάνω περιπτώσεις επανεκκαθάρισης αφορούν συνολικά 69.494 φορολογουμένους.  Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί ή θα διαγραφεί φτάνει τα 10,83 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303152-O-epanypologismos-ephere-10-8-ekat-ligotero-ENPHIA-gia-70-000-ypochreoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...