Ο καιρός: Καταιγίδες και την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα

Ο καιρός: Καταιγίδες και την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα
Θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (16/7) οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες σε ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά, καθώς ο καιρός δεν λέει να το πάρει απόφαση και να καλοκαιριάσει οριστικά και αμετάκλητα.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα άστατα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις σποραδικές βροχές.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ο σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει από το βράδυ, όταν τα έκτακτα φαινόμενα θα κοπάσουν.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Σήμερα, τα ξαφνικά μπουρίνια εν μέσω καλοκαιριού προκάλεσαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρα, κυρίως όμως στην Θεσσαλονίκη, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στην ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού
Αττική
Καιρός
Αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός
Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός
Στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες
Καιρός
Λίγες νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη οπού υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός
Στα βόρεια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη – Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία
Με προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων
Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων, από την έντονη βροχόπτωση, σε σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως είναι η περιοχή του Βαρδαρίου, η οδός Εθνικής Αμύνης, αλλά και πολλές συμβολές οδών και κεντρικών διασταυρώσεων.
Την ίδια στιγμή, προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Πυλαίας και της Θέρμης από συσσώρευση υδάτων, ωστόσο, έχουν ληφθεί μέτρα και ως αποτέλεσμα δεν καταγράφηκε εγκλωβισμός οχημάτων.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την επιδιόρθωση βλαβών που είχαν θέσει εκτός λειτουργίας σηματοδότες σε ορισμένα σημεία του κέντρου της πόλης. Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία.
Στο μεταξύ, υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός σύγκρουσης τριών αυτοκινήτων στο Δερβένι (στο ρεύμα εξόδου προς Σέρρες). Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία μόνο από την αριστερά λωρίδα, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές για τη ρύθμιση και διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία
Σύμφωνα με το seleo, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων που παγιδεύτηκαν σε υπόγεια, τα οποία πλημμύρισαν.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το επαρχιακό ενημερωτικό ιστολόγιο, περίπου 5 πτήσεις είχαν καθυστέρηση, ενώ η πτήση τούρκικης αεροπορικής που έκανε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη, τελικά προσγειώθηκε στην Αθήνα. Τέλος, η πτήση της της Ryanair από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκε στην Καβάλα.

Από το έλεος της κακοκαιρίας δεν γλίτωσε και ένα κατάστημα, το οποίο πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλος αριθμός προϊόντων.
Η λεωφόρος Νίκης θυμίζει… ποτάμια ενώ πλημμυρισμένοι είναι πολλοί δρόμοι όπως η Νικολάου Γερμανού κα η Εθνικής Αμύνης. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει μποτιλιάρισμα, καθώς έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτροδότησης και δε λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες, αναφέρει το thestival.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...