Ο καλύτερος καφετζής του κόσμου είναι Έλληνας! (Εικόνες)

Τετάρτη 08/06/2016 – 15:53Ο καλύτερος καφετζής του κόσμου είναι Έλληνας!ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 200 ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ                                                                                                                                            Τη διαπίστωση ότι οι Έλληνες έχουμε αναγάγει την «τέχνη» του καφές σε… επιστήμη ήρθε να επιβεβαιώσει ο Νίκος Κανακάρης, barista (σ.σ. ο δημιουργός του ροφήματος με βάση τον καφέ) από την Αθήνα, που αναδείχθηκε νικητής στο φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό με θέμα τον καφέ.
Ο 32χρονος Έλληνας λάτρης του καφέ διακρίθηκε ανάμεσα σε 10 κορυφαίους παγκοσμίως, που επιλέχθηκαν μέσα από τους 200 καλύτερους barista.
Από τις 3 έως τις 13 Μαΐου, σε ένα κοινόβιο 10 ημερών και 24 ωρών στη Βραζιλία, η επιτροπή της Ακαδημίας του Barista & Farmer, αφού εκπαίδευσε τους 10 επιλεγμένους «καφετζήδες» – 5 γυναίκες και 5 άντρες-,  αξιολόγησε και παρακολούθησε τις επιδόσεις τους πάνω σε όλο τον κύκλο από τη συγκομιδή στη φυτεία, σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών, μέχρι την εμπειρία της γευσιγνωσίας και νέων τρόπων παρασκευής και κατανάλωσης του προϊόντος και αποφάσισε ότι ο ικανότερος barista είναι ο Έλληνας Νίκος Κανακάρης – ακολουθούμενος από τη Ρωσίδα Olga Kaplina και τον τοπικό «ήρωα» Raphael Ferraz De Souza.
Μετά από 10 μέρες με ατομικούς και ομαδικούς διαγωνισμούς, ο κ. Κανακάρης απέσπασε την πρώτη διάκριση.  Μονομάχοι από όλο τον κόσμο, Αρμενία, Αυστραλία, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Ινδονησία, Ιταλία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία και Ελλάδα, ζούσαν μαζί, εργάζονταν μαζί, έμαθαν μαζί και διαγωνίστηκαν για τη θέση του καλύτερου.
Ο Έλληνας barista κέρδισε το πρώτο βραβείο για τη βαθμολογία που συγκέντρωσε στις διάφορες δοκιμασίες και για τη συγκομιδή της μεγαλύτερης ποσότητας καφέ, καθώς και την επιπλέον επιβράβευση που έλαβε για τη θετική στάση του και το ομαδικό πνεύμα, για να μην αναφέρουμε τις νίκες του στις μεμονωμένες δοκιμασίες, ακόμα κι όταν χρειάστηκε να επιστρατεύσει μόνο τη γλώσσα του σώματος για να τα φέρει εις πέρας.
Οι εμπειρίες της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον μέσω ενός ντοκιμαντέρ που βρίσκεται αυτή την περίοδο στη διαδικασία του μοντάζ.
Ο καλύτερος... καφετζής είναι Ελληνας -Πρώτος ανάμεσα σε 200 σε διεθνή διαγωνισμό [εικόνες]


Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...