Ο μικρός -μεγάλος ζωγράφος της Ιαπωνίας

Ο μικρός -μεγάλος ζωγράφος της Ιαπωνίας
Ο Mondo-kun εκπλήσσει τον κόσμο με τα πορτρέτα του.

Αν ο Πικάσο ευχόταν να ζωγραφίζει με την αθωότητα ενός μικρού παιδιού, ο Mondo-kun φαίνεται να ενσαρκώνει το όνειρό του, κατά μία έννοια τουλάχιστον. Δεν είναι και πολλά, λοιπόν, τα 10χρονα αγόρια που καταφέρνουν να δουν τις ζωγραφιές τους να κρέμονται στην ατομική έκθεση μίας γκαλερί.

Ο ιαπωνέζος όμως Mondo-kun, φαίνεται να έχει και το χάρισμα και την τύχη με το μέρος του. Αφού συνήθιζε να ανεβάζει τα πορτρέτα που ζωγράφιζε καθημερινά στο προσωπικό blog του, και σήμερα τα βλέπει στη γκαλερί Niji Gallery σε μια γειτονιά του Τόκιο, όπως και την έκδοσή τους σε βιβλίο με τίτλο το όνομά του.

Ο μικρός ζωγράφος από τη Φουκουόκα ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε ηλικία τριών ετών κυρίως πορτρέτα μουσικών –όπως τον David Bowie, τον John Lennon και τον Bob Marley- εμπνευσμένα από τη μεγάλη συλλογή δίσκων του πατέρα του. Αυτοδίδακτος, άρχισε να ζωγραφίζει κάθε μέρα και ένα πορτρέτο, το οποίο και ανέβαζε μαζί με τον πατέρα του στο διαδίκτυο.

Αυτή τη στιγμή ο Mondo-kun μετράει 40.000 επισκέψεις ημερησίως στο blog του, έχει μία part-time συνεργασία ως σχεδιαστής και εικονογράφος εξώφυλλων για το περιοδικό «Yoreyore» και μία ειδική επαγγελματία δημοσίων σχέσεων για να χειρίζεται την ξαφνική φήμη και τις συνεργασίες του. Καθόλου άσχημα για τον 10χρονο μικρό δημιουργό…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...