Ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου στην Ισπανία φαίνεται ότι αποκοιμήθηκε

Ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου στην Ισπανία φαίνεται ότι αποκοιμήθηκε

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 21/03/2016 – 09:55

lewforeio-ispania

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΑΛΚΟΟΛ                                                                                                                          

13 ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την τραγωδία με το λεωφορείο στην Ισπανία. Οι ισπανικές αρχές καταλήγουν ότι το τροχαίο δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Τουλάχιστον 13 φοιτήτριες που έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και ανατράπηκε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας, Τζόρτι Τζάνε, είναι πιθανόν ο οδηγός του λεωφορείου να αποκοιμήθηκε και έτσι να εξηγείται ο απότομος ελιγμός του λίγο πριν το δυστύχημα.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο οδηγός είχε 17 χρόνια προϋπηρεσίας και ποτέ μέχρι την Κυριακή δεν είχε εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα.

Εκτός από τις 13 φοιτήτριες που έχασαν τη ζωή τους από το δυστύχημα τραυματίστηκαν 34 άτομα, έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμια της Καταλονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Χόρδι Χανέ.

Ο οδηγός «χτύπησε το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου κι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά τόσο απότομο που το όχημα βρέθηκε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου» εξήγησε ο Καταλανός αξιωματούχος.

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα όχημα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, οι δύο επιβαίνοντες του οποίου τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός, ο οποίος επέζησε από το δυστύχημα και ανακρίνεται από την αστυνομία, υποβλήθηκε σε εξετάσεις για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, σκευάσματα ή ναρκωτικές ουσίες και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, επισήμανε το υπουργείο.

 

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...