Ο πολύς ύπνος… μας αρρωσταίνει!

Ο πολύς ύπνος... μας αρρωσταίνει!
Η “σωστή” ποσότητα ύπνου μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, διαβήτη και παχυσαρκίας
Είναι γνωστό ότι ο ύπνος είναι ευεργετικός για την υγεία μας, ωστόσο νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep, καταδεικνύει ότι ο πολύς ύπνος… βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας της Ιατρικής του Ύπνου σε πάνω από 50.000 ανθρώπους, κατέδειξε ότι όσοι κοιμούνται πάρα πολλές ώρες ή όσοι έχουν έλλειψη ύπνου, κινδυνεύουν από στεφανιαία νόσο, διαβήτη, αγχώδεις διαταραχές και παχυσαρκία.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ύπνος που διαρκεί πάρα πολλές ώρες κρύβει τους ίδιους κινδύνους με τον ανεπαρκή ύπνο, αν και η μελέτη διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη, ήταν ακόμη υψηλότερος για τους ανθρώπους που κοιμούνται πολλές ώρες.

Η “σωστή” ποσότητα ύπνου, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών και μπορεί να βοηθήσει όσους είναι άνω των 45 ετών και πάσχουν ήδη από προβλήματα υγείας.

“Είναι ζωτικής σημασίας οι ενήλικες να κοιμούνται επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ για να είναι ο ύπνος ωφέλιμος για την υγεία, αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που πάσχουν από μία χρόνια νόσο”, εξήγησε ο Δρ. Σάφγουαν Μπάρντ.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των συμμετεχόντων κοιμόντουσαν έξι ώρες ή λιγότερες, τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων συμπλήρωναν επτά έως εννέα ώρες ύπνου, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό ανέφερε ότι ξεπερνούσε τις δέκα ώρες ύπνου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μοτίβα του ύπνου σχετίζονται και με ψυχικές ασθένειες, τα συμπτώματα των οποίων θα μπορούσαν να μετριαστούν με την καλής ποιότητας και ποσότητας ύπνου.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...