Ο πρόεδρος της Αιγύπτου υποσχέθηκε δικαιοσύνη για την Χριστιανή που διαπομπεύθηκε

Δευτέρα 30/05/2016 – 18:55Συγκλονισμένη είναι η χριστιανική κοινότητα της Αιγύπτου από το κρούσμα πρωτοφανούς αγριότητας στο χωριό Karma, στην επαρχία Minya, νότια του Καΐρου, στις 20 Μαΐου.
Εξαγριωμένος όχλος αποτελούμενος από 300 μουσουλμάνους έβαλε φωτιά στο σπίτι 70χρονης χριστιανής, την έσυρε έξω, την πέταξε στο έδαφος και αφού της έβγαλε όλα τα ρούχα την διαπόμπευσε στους δρόμους του χωριού.
Εκείνη την ημέρα ο όχλος των μουσουλμάνων έκαψε ακόμα έξι σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς. Αιτία του αχαρακτήριστου περιστατικού οι φήμες που είχαν διαδοθεί στο χωριό ότι ο παντρεμένος γιος της 70χρονης χριστιανής διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με νεαρή μουσουλμάνα.
Όπως έγινε αργότερα γνωστό η ηλικιωμένη γυναίκα και ο σύζυγός της είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία για βοήθεια πριν το συμβάν, καθώς είχαν γίνει αποδέκτες απειλών από τους μουσουλμάνους του χωριού. Όμως, όπως δήλωσε και ο επίσκοπος Μακάριος, επικεφαλής της εκκλησίας των Κοπτών χριστιανών στην Αίγυπτο, «η αστυνομία δεν φρόντισε να λάβει προληπτικά μέτρα προς αποφυγή των επιθέσεων».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...